Computer, opslag, netwerken en twee werkstations in één fysieke server

Case Gevangenis Grave

Oplossing

Er is een oplossing bedacht met een enkele computer/server dat zowel de server activiteiten (reken en opslag) als de uitleesstations huisvest (grafische rekenkracht). De uitleesstations bevatten geen data en staan op een afstand van de server. De server zelf staat op een zeer veilige plek.

Case gevangenis Grave IT-oplossing

Over PI-Grave

PI Grave is een penitentiaire inrichting (gevangenis) dat bestaat sinds 1988. PI Grave bestaat uit Huis van Bewaring-afdelingen, Arrestanten-afdelingen en een afdeling Extra Zorgvoorziening (EZV).

Kansen voor de PI

Veiligheid is van groot belang in een gevangenis en daarom worden er vele maatregelen genomen om de veiligheid op het hoogste niveau te krijgen en te houden. Dat geldt voor de verschillende afdelingen, de bewoners, verzorging en bewakers.

Voordelen van de oplossing

Het systeem is samengesteld uit componenten die veel redundantie in zich hebben. Hierdoor kan het een en ander fout gaan zonder dat het systeem het begeeft. Van een dergelijke fout wordt een melding gemaakt zodat er pro-actief kan worden gehandeld om de beschikbaarheid van het systeem te maximaliseren.

Bijkomende effecten

Het is eenvoudig om de data te delen met de nodige instanties zodat het rapporteren van incidenten eenvoudig en snel kan.

De houderschapskosten zijn laag door een laag stroomverbruik, lage kosten voor onderhoud, en een economische afschrijving van zeven jaar.

 

Daarom Hyper Converged

Normaal gesproken worden computers en bijbehorende middelen maar voor een klein deel benut. Met onze software is het mogelijk om de bezetting van de computers veel efficiënter te maken, er kunnen tot wel tien keer zoveel virtuele computers op één fysieke computer draaien dan zonder deze software. Op de volgende vlakken ontstaat deze efficiëntieslag:

Het leveren van één management platform om alle middelen vanuit één plek te beheren.
De mogelijkheid om meer dan één virtuele computer op dit platform te huisvesten.
Het beschikbaar stellen van een virtueel netwerk voor de virtuele computers om onderling te kunnen communiceren.
Door softwarebepaalde opslag (software defined storage) wordt een gedeelde, betrouwbaar opslagsysteem beschikbaar gesteld voor de Virtuele Machines.

Bovenstaande is geïntegreerd op één enkele fysieke computer, dit wordt hyper geconvergeerd genoemd.

De waarde hiervan ligt op de volgende vlakken:

Een veelzijdiger en robuuster computerplatform (agile)
Productiviteitsverbetering
Verhoogde bedrijfszekerheid
Verlaging van de houderschapskosten

Daarom Stellar

Flexibiliteit

Op het platform kunnen verschillende applicaties worden bijgevoegd die tevens met elkaar communiceren. Er hoeven geen losse systemen aangeschaft te worden. Prettig in gebruik en het zorgt voor een flinke kostenbesparing op zowel soft- als hardware.

Product op maat

In tegenstelling tot andere hardware- of softwareleveranciers, maken we het product precies voor u op maat. Veranderen uw wensen met de tijd? Geen probleem. We kunnen gemakkelijk opschalen of afschalen.

Volledig ontzorgd

We kunnen het gehele management van uw IT-infrastructuur uit handen nemen. Wij zorgen dat het naar wens werkt en u niet voor verrassingen komt te staan. U kunt zich focussen op uw core business.

Meer weten?

Meer weten over onze werkwijze? Maak vrijblijvend een afspraak met Eric de Hooge via onderstaande gegevens.

+31 299 410 414
info@stellarsecuritycomputing.eu

Onze uitleg video

Comments are closed.