Hyper-Geconvergeerd 700TB camera platform

Hyper-Geconvergeerd 700TB camera platform

Winkelcentrum Hoog Catharijne

De Oplossing

Er zijn op verschillende strategische punten camera’s geplaatst, zoals bij ingangen, hoog boven in de plafonds om overzicht te houden en in de parkeergarages. Belangrijk is om recherche activiteiten en dergelijke te kunnen verrichten en daarvoor worden de beelden opgeslagen. Deze zijn dan met een forensisch systeem snel in te zien voor verschillende belanghebbenden. De beelden worden centraal uitgekeken op grote schermen. Indien nodig kan van daaruit instructie worden gegeven aan aanwezigen in het geval van een incident of een calamiteit.

In orde van grootte zijn er 400 camera’s gekoppeld van verschillende typen waaronder dome camera’s.

Het Hyper-geconvergeerd systeem bestaat uit vele Raid-systemen om zekerheid van databehoud en performance te garanderen.

Case Hoog Catharijne IT-infrastructuur

Over Hoog Catharijne

De klant heeft een groot winkelcentrum met vele kantoren en parkeergarages in Utrecht. Deze winkels en kantoorruimten worden verhuurd en de parkeerplaatsen beschikbaar gesteld.

Kansen voor Hoog Catharijne

Door gebruik van onder meer camera?s wil men overzicht houden van het reilen en zijlen. In geval van drukte of nood wil men op de juiste manier ingrijpen. Veiligheid voor alle gebruikers speelt tevens een grote rol.

Voordelen van de oplossing

Omdat het systeem virtuele computers kan huisvesten, is het mogelijk om toepassingen van verschillende leveranciers te integreren op een enkel platform. Bosch, Genetec en Cathexis passen op een enkel system. Zo ontstaat ?the best of both worlds? voor een lagere prijs en minder beheerskosten.

Bijkomende effecten

Het systeem bestaat uit vele raid systemen als een geheel. Dit verhoogt de beschikbaarheid en verkleint de risico’s van uitval. Dat allemaal met lagere kosten dan traditionele oplossingen.

De levensduur van de oplossing is zeven jaar. Hierdoor zijn de houderschap kosten zeer laag. Daarna is de migratie naar nieuwe hardware een fluitje van een cent, een kwestie van de Virtuele Machines verplaatsen naar de nieuwe hardware.

Daarom Hyper Converged

Traditioneel worden computers en bijbehorende middelen maar voor een klein deel benut. Met onze software is het mogelijk om de bezetting van de computers veel efficiënter te maken, er kunnen tot wel tien keer zoveel Virtuele computers op een fysieke computer dan zonder deze software. Op de volgende vlakken ontstaat deze efficiëntieslag:

Het leveren van een management platform om alle middelen vanuit een plek te beheren
De mogelijkheid om meer dan een virtuele computer op dit platform te huisvesten
Het beschikbaar stellen van een virtueel netwerk voor de virtuele computers om onderling te communiceren
Door software bepaalde opslag (software defined storage) wordt een gedeelde, betrouwbare opslagsysteem beschikbaar gesteld voor de Virtuele Machines

Bovenstaande is geïntegreerd op een enkele fysieke computer en dat wordt hyper geconvergeerd genoemd.

De waarde hiervan ligt op de volgende vlakken:

Een veelzijdiger en robuuster computer platform (agile)
Productiviteitsverbetering
Verhoogde bedrijfszekerheid
Verlaging van de houderschapskosten

Daarom Stellar

Flexibiliteit

Op het platform kunnen verschillende applicaties worden bijgevoegd die tevens met elkaar communiceren. Er hoeven geen losse systemen aangeschaft te worden. Prettig in gebruik en het zorgt voor een flinke kostenbesparing op zowel soft- als hardware.

Product op maat

In tegenstelling tot andere hardware- of softwareleveranciers, maken we het product precies voor u op maat. Veranderen uw wensen met de tijd? Geen probleem. We kunnen gemakkelijk opschalen of afschalen.

Volledig ontzorgd

We kunnen het gehele management van uw IT-infrastructuur uit handen nemen. Wij zorgen dat het naar wens werkt en u niet voor verrassingen komt te staan. U kunt zich focussen op uw core business.

Meer weten?

Meer weten over onze werkwijze? Maak vrijblijvend een afspraak met Eric de Hooge via onderstaande gegevens.

+31 299 410 414
info@stellarsecuritycomputing.eu

Onze uitleg video

Comments are closed.