Hoog beschikbaar, Hyper Geïntegreerd, automatisch herstelplatform

MRI: Medical scanning service

Oplossing

Twee Hyper-Geïntegreerde systemen, beiden met een kopie van alle data wat continu wordt gesynchroniseerd zodat er een exacte kopie van de data op een tweede systeem ontstaat met gelijke data, computerkracht en zeer lage vertraging. De computerkracht is zo afgestemd dat wanneer één van de systemen mocht uitvallen, de andere al het rekenwerk en dergelijke kan doen. De applicaties worden automatisch verhuisd van het ene systeem naar het andere. Dit vindt binnen enkele minuten plaats zodat de gebruiker er (bijna)niets van merkt. De klant heeft twee van dergelijke systemen voor een hoge beschikbaarheid en nog andere minder belangrijke (backup)apparatuur dat eventueel kan worden ingezet voor een calamiteit. Omdat de applicaties zijn gevirtualiseerd is het een kwestie van een backup terug zetten op een beschikbare machine zodat er niet veel hoeft te gebeuren om de applicaties weer in de lucht te krijgen, eventueel op een andere locatie.

In geval van een calamiteit zijn er andere systemen die de applicaties ook kunnen draaien.

De applicaties communiceren met de scanning centra voor de scans maar b.v. ook voor het versturen van facturen en dergelijke.

case MRI IT-infrastructuur2

About MRI

Het is de core business van MRI centrum om scans te maken en deze vooral via de cloud en on-line verbindingen beschikbaar te stellen.

Voor patiënten is het belangrijk om te kunnen beschikken over MRI, echo’s, röntgen of andere scan centra dicht in de buurt. Dit verkleint de last van patiënten zoals reistijden, wachten en dergelijke. MRI heeft scan centra in de grotere steden  relatief dicht bij de patiënten.

Patiënten worden gescand en de data wordt centraal bewaard zodat het eenvoudig beschikbaar komt voor verplegend personeel, doktoren en andere belanghebbenden die de data nodig hebben voor de verzorging van de patiënt. Dit versnelt het genezingsproces en verbetert het welzijn van de patiënt aanzienlijk. Verder worden de ziekenhuizen ontlast.

 

Kansen voor MRI

Doordat de data gescand is en elektronisch beschikbaar is voor medische specialisten en onderzoekers, wordt de waarde van deze dienst verder verhoogd voor de gebruikers die een abonnement op deze dienst hebben. Het is daarom belangrijk om de databank gezekerd te hebben, heel betrouwbaar en altijd beschikbaar voor geautoriseerd personeel.

Voordelen van de oplossing

Falen van het systeem wordt ondervangen omdat het systeem redundant is en het kost geen menselijk handelen om het weer werkend te krijgen. De virtuele machines worden automatisch overgezet naar de nog goed werkende machine.

In het geval van een calamiteit waarbij één van de locaties verloren gaat, starten de virtuele machines automatisch op de andere locatie.

In extreme situaties kunnen de virtuele machines handmatig op de backup machine worden geplaatst om daar verder te kunnen werken. Een deel van de machines kunnen dan nog werken afhankelijk van de daaraan gegeven prioriteit.

Bijkomende effecten

De kosten van ‘niet beschikbaar’ zijn, zijn disproportioneel hoog. Door de kosten van onbeschikbaarheid te verlagen, zijn de kosten zeker met een orde van grootte te verlagen. Verder bespaart deze oplossing veel hoofdpijn en geld.

De kosten van onderhoud op het systeem kunnen veel lager zijn omdat onderhoud tijdens productie-uren plaats kan vinden. De applicaties kunnen gewoon door blijven draaien op het andere systeem en er zijn geen speciale voorzieningen nodig. Het (tijdelijk) niet functioneren van een systeem heeft geen gevolgen voor de business.

Testen kan tevens plaatsvinden op het tweede systeem en kan meestal gebruik maken van dezelfde data als de productie waardoor het testen in een reële omgeving plaatsvindt en daardoor een hogere zekerheid heeft dat de applicatie goed gaan functioneren.

 

Daarom Hyper Converged

Normaal gesproken worden computers en bijbehorende middelen maar voor een klein deel benut. Met onze software is het mogelijk om de bezetting van de computers veel efficiënter te maken, er kunnen tot wel tien keer zoveel virtuele computers op één fysieke computer draaien dan zonder deze software. Op de volgende vlakken ontstaat deze efficiëntieslag:

Het leveren van één managementplatform om alle middelen vanuit deze enkele plek te beheren.
De mogelijkheid om meer dan één virtuele computer op dit platform te huisvesten
Het beschikbaar hebben van een virtueel netwerk voor de virtuele computers om onderling te kunnen communiceren
Door softwarebepaalde opslag (software defined storage) wordt een gedeelde, betrouwbaar opslagsysteem beschikbaar gesteld voor de Virtuele Machines

Bovenstaande is geïntegreerd op slechts één enkele fysieke computer, dit wordt hyper geconvergeerd genoemd.

De waarde hiervan ligt op de volgende vlakken:

Een veelzijdiger en robuuster computerplatform (agile)
Productiviteitsverbetering
Verhoogde bedrijfszekerheid
Verlaging van de houderschapskosten

Een Cluster van twee nodes met synchrone replicatie

Wanneer systemen een snelle verbinding hebben, is het mogelijk om synchroon replicatie te gebruiken om ze als cluster te gebruiken. Dit houdt in dat de data op beide systemen exact hetzelfde is; een virtuele machine op een systeem binnen een minuut op het ander systeem kan werken. Verder is de data aan beide kanten beschermd door het zelfhelende raid opslagsysteem. Dit houdt in dat wanneer een geheel systeem systeem uitvalt, alle applicaties op de andere verder gaan zonder verlies van data.

Daarom Stellar

Flexibiliteit

Op het platform kunnen verschillende applicaties worden bijgevoegd die tevens met elkaar communiceren. Er hoeven geen losse systemen aangeschaft te worden. Prettig in gebruik en het zorgt voor een flinke kostenbesparing op zowel soft- als hardware.

Product op maat

In tegenstelling tot andere hardware- of softwareleveranciers, maken we het product precies voor u op maat. Veranderen uw wensen met de tijd? Geen probleem. We kunnen gemakkelijk opschalen of afschalen.

Volledig ontzorgd

We kunnen het gehele management van uw IT-infrastructuur uit handen nemen. Wij zorgen dat het naar wens werkt en u niet voor verrassingen komt te staan. U kunt zich focussen op uw core business.

Meer weten?

Meer weten over onze werkwijze? Maak vrijblijvend een afspraak met Eric de Hooge via onderstaande gegevens.

+31 299 410 414
info@stellarsecuritycomputing.eu

Onze uitleg video

Comments are closed.