BLOG

Smart IoT voor openbaar vervoer

Als gevolg van de snelle groei in stedelijke bewoning is het noodzakelijk publieke diensten zoals het openbaar vervoer aan te passen in een poging om een consistente kwaliteit van ervaring te bieden. Smart cities omarmen nieuwe technologie om de dagelijkse levens van de bewoners te verbeteren. Omdat smart transport de kern van smart cities vertegenwoordigt, resulteert dit vaak in het vereenvoudigen van de manier waarop de bewoners toegang hebben tot het OV. Smart IoT speelt een grote rol in het verbeteren van het OV wat betreft betrouwbaarheid, veiligheid en duurzaamheid.

Axon gebruikt voorlopig geen gezichtsherkenning in politie bodycams

Bodycam bedrijf Axon uit Arizona deed afgelopen jaar iets ongebruikelijks voor een technologiebedrijf. De organisatie heeft een ethische adviesraad van externe experts samengesteld om richting te bieden wat betreft potentiële nadelen van zijn technologie. Afgelopen donderdag publiceerde de raad een rapport waarin zij het bedrijf aanraden gezichtsherkenningstechnologie niet te implementeren op zijn bodycams, die veel gebruikt worden door de Amerikaanse politie, gezien de ethische problemen en technologische beperkingen die dit met zich meebrengt. Axon zegt dat dergelijke externe ethische adviesraden nieuw zijn onder technologiebedrijven, en dat zij hopen dat andere bedrijven de ethische roadmap die zij ontwerpen kunnen nastreven.

Misdaden voorkomen met biometrie van intentie

Met de jaren is biometrie steeds geavanceerder geworden. De nieuwe generatie biometrische systemen, biometrie van intentie genaamd, overtreft de traditionele strekking en ambitie van deze technologie. Deze generatie integreert cognitieve wetenschappen en gedragsneurologische inzichten om intenties van criminele of terroristische daden te detecteren, en daarmee de daden te voorkomen. Het is de vraag in hoeverre we deze technologie daadwerkelijk zullen kunnen benutten gezien de mogelijk onoverkomelijke implicaties, maar dat biometrie van intentie volop in ontwikkeling, is is een ding dat zeker is.

Rampen voorkomen met behulp van biometrie

In de beveiliging wordt biometrie vooral ingezet voor identificatie- en verificatie doeleinden, waarbij fysiologische kenmerken als het gezicht en de vingerafdruk, en gedragskenmerken als iemands manier van lopen en praten worden gecontroleerd. Maar los van identificatie en verificatie, kan biometrie ook gebruikt worden om menselijk gedrag te begrijpen. Door correct gebruik van biometrie kunnen bedrijven het duurste en meest impactvolle deel van de organisatie fine-tunen, namelijk de mensen. Zo kunnen door hen veroorzaakte, onveilige situaties verminderd of voorkomen worden.

Toepassingen van mobiele ID verificatie

In de vorige post hebben we kennisgemaakt met een platform voor biometrische mobiele identificatie; Yoti. De komst van dit soort nieuwe identificatie applicaties vormt een ideale gelegenheid om bestaande identificatieprocessen te heroverwegen. Mobiele ID verificatie kan in uiteenlopende gebieden worden toegepast. Vandaag bespreken we een aantal van deze toepassingsgebieden.