BLOG

Edge video analytics voordelen, nadelen en voorzorgsmaatregelen

Edge video analytics is een toepassing van edge computing. Wat video edges betreft kan edge computing ons helpen met analytics, onregelmatigheid detectie, object identificatie, en verschillende real-time zaken, op een manier die niet mogelijk is met een cloudgebaseerde oplossing. Natuurlijk gaat dit gemoeid met een aantal voordelen, nadelen en voorzorgsmaatregelen om rekening mee te houden.

AI activiteiten in de edge of in de cloud?

Vorige keer hebben we het gehad over het belang van edge computing voor AI activiteiten in een IoT omgeving. Ondanks de belangrijke rol die edge computing nu speelt, staat cloud computing met al zijn voordelen zeker niet op het punt om te verdwijnen. Wat we graag willen is the best of both worlds benutten. De vraag is daarom: Welke AI activiteiten willen we naar de edge verplaatsen en welke houden we in de cloud?

Snelheid en interconnectiviteit met AI in de edge

Naarmate de hoeveelheid IoT edge apparaten in de markt toeneemt, is het behandelen van de data van al deze apparaten niet langer geschikt voor centrale server architecturen. Als AI in de edge plaatsvindt levert dat voordelen op door de interconnectiviteit en snelheid die daarmee ontstaan.

Semi-supervised machine learning

Zowel supervised machine learning (SML) als unsupervised machine learning (UML) hebben hun voor- en nadelen. In een poging om te profiteren van de voordelen van SML en UML, en de nadelen te minimaliseren bestaat er een middenweg; Semi-supervised machine learning.

Unsupervised machine learning voor objectiviteit, privacy en minder data

Met het veranderen van de realiteit rondom data acquisitie en management, wordt de waarde van unsupervised machine learning (UML) snel duidelijker, met name in vergelijking met supervised machine learning (SML). Terwijl SML in zekere mate logisch klinkt in de context van een eindeloos data-rijke omgeving, zijn er significante problemen die gemoeid gaan met dit ongecontroleerde tempo van data acquisitie. Met UML kunnen we het paradigma veranderen.