BLOG

Yoti: ID verificatie middels smartphone

Een voordeel van mobiele apparaten als het identiteit betreft zijn alle sensoren die in de apparaten zitten. Hoge kwaliteit camera’s voor foto’s en video’s, vingerafdruk scanners, en microfoons zitten al in high-end mobiele apparaten en komen ook in lower-end producten. Uit marktonderzoek blijkt dat er in 2022 2.7 miljard biometrisch geactiveerde smart mobiele apparaten zijn die biometrie in het dagelijks leven van de halve wereldbevolking brengen. Biometrie belooft een frictieloze manier om mobiele gebruikers snel en gemakkelijk te identificeren. Maar liefst 86 procent van de consumenten is geïnteresseerd in het gebruik van biometrie voor het verifiëren van hun identiteit. Er bestaan diverse populaire mobiele biometrische authenticatie oplossingen. Yoti is er één van.

Omgang met autonome observatie

De fase van autonome observatie staat voor de deur. Naast het feit dat deze ontwikkeling waardevolle voordelen met zich meebrengt, gaat deze gepaard met enkele twijfels en onzekerheden. Los van het debat over privacy, bestaat er verontrusting onder beveiligingsexperts met betrekking tot het weggooien van data, hun baanzekerheid, en het uit handen geven van controle. Hoe kunnen we hiermee omgaan?

Autonome observatie

Veel video beveiligingsbedrijven zullen verschillende vormen van kunstmatige intelligentie gebruiken. Kunstmatige intelligentie helpt beveiligingsprocessen sneller, makkelijker en goedkoper te maken, en zelfs gedeeltelijk te automatiseren. Nu zijn we op een punt gekomen dat er steeds meer intelligentie in de edge zit. En dat geldt ook voor camera observatie. In deze tijd van Smart Cities en zelfrijdende auto’s bewegen we richting autonome observatie, of we er klaar voor zijn of niet.

Cloud, fog en edge computing; wat is het verschil?

De afgelopen jaren is er een gigantische shift geweest van on premises computing naar cloud computing. Cloud computing biedt interessante voordelen, maar zoals vorige keer besproken heeft cloud computing ook een aantal tekortkomingen voor het technologische landschap van nu. Data centraal opslaan en verwerken blijkt niet altijd de beste oplossing. In bepaalde gevallen is een andere locatie hiervoor meer geschikt. Edge computing blijkt een mooie aanvulling te zijn op de cloud, net als fog computing. Wat is het verschil tussen cloud, edge en fog computing en welke vorm is het best?

Computing verhuist van de cloud naar de edge

Onze fysieke wereld verandert in intelligente omgevingen, maar de huidige IT architecturen zijn niet ontworpen om intelligentie overal te ondersteunen. Wat er nodig is, is een architecturale transformatie en een vernieuwde focus op hardware. De oplossing is edge computing.