Faceter: Blockchain technologie voor videobewaking

Vorige keer hebben we het gehad over Faceter, een gedecentraliseerd systeem voor videobewaking en -analyse. Dit systeem maakt gezichtsherkenning en computervisie technologieën betaalbaar voor MKB en particulieren, biedt hen interactieve camerabewaking die naast beelden opnemen ook actie kan ondernemen, en maakt het mogelijk om videobeelden en analyses te delen met andere particulieren, bedrijven of overheidsinstanties. Faceter is gebouwd op blockchain technologie, een van de recente innovaties in videobewaking, en het bedrijf is hiermee een pionier op dit vlak. Vandaag gaan we wat dieper in op de onderliggende technologie.

Wat is blockchain technologie?

Vergelijkbaar met hoe het internet de wereld voorziet van een vrije stroom aan informatie, biedt blockchain technologie, het onderliggende gedecentraliseerde computing platform dat gebruikt wordt door bitcoin en andere cryptocurrencies, ons een manier om een waardevol bezit direct over het internet uit te wisselen. Waardevolle bezittingen als aandelen, muziek, intellectueel eigendom, wetenschappelijke ontdekkingen, en veel meer kunnen allemaal worden uitgewisseld zonder dat daar een betrouwbare derde partij of tussenpersoon bij betrokken hoeft te zijn. Bij Faceter betreft het de uitwisseling van gezichtsherkenning taken en videostream analyse.

De technologie bestaat uit een ketting van ‘blokken’ die met elkaar verbonden zijn.  Elk blok bevat informatie over het voorgaande blok en transactiedata. Als een blok voltooid is wordt deze onderdeel van de blockchain in een lineaire, chronologische volgorde als een permanent register van transacties die niet kan worden gewijzigd of verwijderd.

Blockchain technologie is gedecentraliseerd, wat betekent dat data niet op een enkele locatie of door een enkele entiteit of organisatie wordt opgeslagen. Het gevolg hiervan is dat de data op een blockchain bestand is tegen single point of failure. Het is niet afhankelijk van vertrouwen tussen partijen, omdat het geen derde partij nodig heeft en het ook niet vereist dat betrokken partijen zichzelf identificeren of elkaar kennen.

Omdat blockchain technologie gedecentraliseerd, transparant en standvastig is, kan niemand de data veranderen, vervalsen of verwijderen. Transacties die op de blockchain zijn opgeslagen kunnen onafhankelijk worden geverifieerd en getraceerd, waardoor misdaad makkelijker kan worden bestreden en fraude kan worden tegengegaan.

Miners, fog computing en tokens

Omdat videostream analyse enorme computerkracht vereist, heeft Faceter een platform gecreëerd waarbij particulieren en bedrijven die hier normaliter geen beschikking tot hebben, hun analyse taken kunnen laten uitvoeren door krachtige computers van andere personen of bedrijven, welke miners worden genoemd. Deze miners, die allemaal een gedeelte van de transacties op de blockchain valideren, gebruiken videokaarten voor gezichtsherkenning taken en video analyse. In ruil voor het uitvoeren van deze berekeningen ontvangen zij cryptocurrencies.

Het platform ecosysteem integreert de rekenkracht van verschillende miners in een gedecentraliseerd netwerk; de fog. (In deze blogpost lees je wat fog computing is.) Deze decentralisatie kan de prijs van de oplossing drastisch verlagen. De vereenvoudigde infrastructuur ziet er als volgt uit:

Faceter

Bron: https://www.newsbtc.com

De compensatie die de miners ontvangen is in de vorm van Faceters token; FACE. In sommige gevallen zijn tokens eenvoudigweg een valuta, zoals bitcoin, waarbij het geaccepteerd wordt als betaalmiddel voor goederen en diensten of fungeert als een investering. In andere gevallen is het een utility token, welke toekomstige toegang biedt tot de producten en diensten van de applicatie. Dit is het geval met de FACE tokens.

De blockchain technologie is verantwoordelijk voor het ontvangen van betalingen van klanten, het vastleggen van bestellingen in smart contracten, en het overschrijven van cryptocurrencies naar miners. Iedere GPU bezitter kan toetreden tot het gedecentraliseerde fog netwerk van Faceter en FACE tokens verdienen als beloning voor het bijdragen aan de wereldwijde veiligheid.

Het aantrekkelijke van blockchain zijn de prijs en efficiëntie factoren, welke ten slotte de twee grootste zorgen zijn die klanten over de hele wereld delen. Het gebruik van blockchain technologie kan de kosten van gezichtsherkenning systemen enorm verlagen en de snelheid en kwaliteit van het verwerken van videostreams verbeteren. Iedere kleine organisatie kan bijdragen en winst maken met Faceter technologie en de blockchain, omdat de blockchain uitermate geschikt is voor data uitwisseling en het onderhouden van gedeelde databases. Als ondernemers een videobewakingssysteem installeren met de Faceter software, zijn ze niet alleen in staat om marketing data te verzamelen en delen, en complete databases van de behoeften en voorkeuren van hun klanten te hebben, maar ook om te helpen bij het aanhouden van criminelen en opsporen van mensen door een snelle online database vergelijking.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s