Yoti: ID verificatie middels smartphone

Een voordeel van mobiele apparaten als het identiteit betreft zijn alle sensoren die in de apparaten zitten. Hoge kwaliteit camera’s voor foto’s en video’s, vingerafdruk scanners, en microfoons zitten al in high-end mobiele apparaten en komen ook in lower-end producten. Uit marktonderzoek blijkt dat er in 2022 2.7 miljard biometrisch geactiveerde smart mobiele apparaten zijn die biometrie in het dagelijks leven van de halve wereldbevolking brengen. Biometrie belooft een frictieloze manier om mobiele gebruikers snel en gemakkelijk te identificeren. Maar liefst 86 procent van de consumenten is geïnteresseerd in het gebruik van biometrie voor het verifiëren van hun identiteit. Er bestaan diverse populaire mobiele biometrische authenticatie oplossingen. Yoti is er één van.

Yoti‘s biometrische mobiele identificatie platform

Yoti is een digitaal identiteitsplatform die het sneller, makkelijker en veiliger maakt voor bedrijven om hun klanten te verifiëren en identificeren. Het is een populaire selfie gebaseerde authenticatie oplossing, die gebruik maakt van gezichtsherkenning om eindgebruikers in staat te stellen hun identiteiten te verifiëren met gebruik van een standaard smartphone camera. Maar het stelt gebruikers ook in staat om hun officiële identiteitsdocumenten te uploaden. Een eindgebruiker kan zijn/haar identiteit bewijzen met een selfie en foto’s van hun identiteitsdocumenten, waardoor de app een soort virtueel ID systeem is, die je helpt te weten met wie je te maken hebt.

Hoe het werkt

Gebruikers maken een persoonlijk profiel aan in de Yoti app. Yoti’s geavanceerde gezichtsherkenning technologie matcht selfies van de gebruikers met hun door de overheid uitgegeven ID documenten om een een veilige digitale identiteit te creëren.

De app maakt gebruik van Quick Response Codes (QR codes) waarmee gebruikers op veilige wijze hun Yoti profiel kunnen delen met een organisatie. Gebruikers scannen de betreffende QR code, die een bedrijf aan hen presenteert voor een bepaald doeleinde, om het verificatie proces te beginnen. Daarna vullen ze en PIN code in om hun unieke identiteit te verifiëren. Bedrijven kunnen ook additionele authenticatie vereisen door Yoti gebruikers te vragen een selfie te nemen op het transactie punt, voor extra veiligheid. Yoti bevestigt binnen enkele seconden of het gezicht op de selfie toebehoort aan de eigenaar van het geregistreerde profiel.

Yoti applicaties zorgen ervoor dat bedrijven binnen enkele seconden precies weten met wie zij te maken hebben. Op veilige wijze data delen met individuen via de Yoti app bouwt vertrouwen op en zorgt voor transparantie. Bovendien bespaart het bedrijven tijd en geld met iedere transactie.

Wat je ermee kan

Yoti biedt mensen een geverifieerde identiteit die kan worden gebruikt om zich veilig te verbinden met organisaties voor uiteenlopende situaties.

Biometrische login

Met behulp van een Yoti profiel is het mogelijk toegang te krijgen tot websites zonder gebruikersnamen en wachtwoorden. Dit bespaart een hoop tijd en gedoe met het onthouden van inloggegevens voor verschillende websites.

Verificatie

Elke Yoti wordt geverifieerd met behulp van overheid IDs en biometrie. Identiteitsverificatie is makkelijk en snel met Yoti. Yoti biedt een digitale bon voor elke transactie om de veiligheid te verbeteren. Organisaties weten met wie ze te maken hebben en klanten zijn blij met de tijd die en het geld dat zij besparen door zich binnen enkele seconden te identificeren met behulp van hun smartphone.

Leeftijdscontrole

Doordat de leeftijd van de gebruikers vermeld is in hun identiteitsdocumenten, is hun leeftijd gekoppeld aan hun Yoti profiel. Hun profiel vormt daardoor een makkelijke en snelle manier om de leeftijd van gebruikers te controleren, waarbij valse ID’s geen problemen meer opleveren.

Toegangscontrole

Yoti biedt de mogelijkheid voor snelle, veilige en papierloze toegangscontrole, waarbij personeel tijd wordt bespaard met een geautomatiseerde registratie van de personen die het gebouw binnen zijn geweest. Een tablet bij de receptie biedt gasten een scanbare QR code, zodat ze zichzelf kunnen identificeren. Deze helpt hen ook bij het vinden van hun gastheer en brengt het personeel op de hoogte als hun gasten zijn gearriveerd. Dit eenvoudige, digitale proces verbetert de veiligheid voor zowel de bezoekers als het personeel en het bedrijf.

Ondertekening van documenten

Ook het ondertekenen van documenten is op basis van biometrie en de door de overheid uitgegeven ID’s sneller, makkelijker en veiliger, zonder misverstanden over de daadwerkelijke identiteit van de ondertekenaar.

Veilige data waarover de gebruiker zelf zeggenschap heeft

De Yoti technologie verifieert en matcht gegevens van gebruikers aan hun selfies. Additionele controles worden uitgevoerd door een getraind team in een veilige ‘Cleanroom’ om er zeker van te zijn dat alle ingediende gegevens onvervalst zijn. Yoti maakt gebruik van de nieuwste, gevorderde 256-bit encryptie om je data veilig te houden. Elk stukje informatie wordt versleuteld met afzonderlijke cryptografische sleutels die verder versleuteld zijn met een gebruikerssleutel die alleen beheerd wordt door de gebruiker. Alle data wordt bewaard op veilige Tier 3 datacenters. Afbeeldingen van gebruikersdocumenten worden zeven dagen lang opgeslagen. Na deze periode heeft Yoti geen toegang tot deze data. Zo zorgen zij ervoor dat er niet één grote verzameling van data is waar hackers zich op kunnen richten.

Met Yoti hebben gebruikers de volledige controle over hun eigen data. Ze beloven de data niet te exploiteren. Een gebruiker kan altijd zelf beslissen welke persoonlijke details zij willen delen en met wie, zodat ze zelf de zeggenschap over hun data hebben. Met de app is het mogelijk alleen de minimum informatie die ergens voor nodig is te delen.

Kortom; de oplossingen van Yoti maken het sneller, eenvoudiger en veiliger om jezelf en anderen te identificeren, of dat nou online of offline is. Dit soort biometrische, mobiele ID verificatie platformen zullen we de komende tijd steeds vaker voorbij zien komen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s