Biometrische beveiligingsidentificatie technologie op vliegvelden

De luchthaven ervaring in de Verenigde Staten begint te veranderen. Met het toenemende gebruik van biometrie voor identiteitsverificatie evalueert de Transportation Security Administration (TSA) de operationele- en veiligheidsgevolgen van het gebruik van biometrie van passagiers om hun identiteit te verifiëren. De TSA heeft een roadmap voor het gebruik van biometrische technologie uitgebracht om het gebruik van de technologie uit te breiden, als onderdeel van hun voortdurende zoektocht naar het verbeteren van de veiligheid en reiservaring. TSA lanceert, in samenwerking met Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport (ATL), Delta Air Lines en CBP de eerste biometrische luchthaventerminal die vingerafdrukherkenning en gezichtsherkenning gebruikt om vele processen in de reiservaring te automatiseren en het reisproces te versnellen.

Hoe het in zijn werk gaat

TSA heeft vingerafdruk technologie voor identiteitsverificatie getest in de Precheck rij op ATL sinds juni 2017, welke reizigers matcht met de vingerafdrukken die zij verschaften toen zij zich hebben ingeschreven voor het TSA Precheck programma; een Amerikaans overheidsprogramma dat reizigers die door de TSA geacht zijn als laag-risico in staat stelt om door een versneld veiligheidsonderzoek te gaan op bepaalde Amerikaanse vliegvelden. Vingerafdruk technologie maakt het mogelijk dat de vingerafdrukken van een reiziger niet alleen als identiteitsdocument maar ook als instapkaart fungeren.

Bovendien heeft de douane sinds 2015 gezichtsherkenning gebruikt om niet-Amerikaanse inwoners te screenen op internationale vluchten. Deze maand werd bekend hoe de TSA dezelfde technologie zal gebruiken, in samenwerking met CBP, voor TSA Precheck leden. Uiteindelijk zal gezichtsherkenning worden gebruikt om binnenlandse reizigers te verifiëren. CBP’s technologie matcht gezichtsbeelden met foto’s in overheids databases, zoals foto’s van paspoorten of visumaanvragen, voor identiteitsverificatie. Nadat de reiziger de instapkaart en paspoort scant, neemt het systeem een foto van de reiziger en verifieert dat de namen op de instapkaart en het paspoort matchen. Het bevestigt ook dat de foto op het paspoort en de foto die door de camera is genomen matchen. Gezichtsherkenning versnelt het reisproces door automatisch inchecken, automatische bagage drop, automatische ID verificatie en automatische boarding. Zo kan de reiziger genieten van een naadloze reiservaring.

De voordelen

Op dit moment verifiëren TSA en luchtvaartpartners identiteit met name door het verwerken van biografische data en het inspecteren van fysieke identiteits- en reisdocumenten. Door gebruik te maken van vingerafdruk- en gezichtsherkenning technologieën in een tijd waarin er meer en meer gereisd wordt, hoopt TSA de noodzaak voor fysieke documenten zoals paspoorten en papieren tickets te verminderen. Hoewel medewerkers nu handmatig de passagiers die voor hen staan vergelijken met hun ID foto’s, gelooft TSA dat een geautomatiseerd proces dat gezichtsbeelden kan matchen met foto’s van paspoorten en visumaanvragen accurater en efficiënter zal zijn. Het gebruik van biometrische technologie zal de reizigers ervaring vereenvoudigen, en het reisproces met tot negen minuten versnellen.

Door de groeiende bedreiging voor de luchtvaart is een volgende generatie beveiligingstechnologie van essentieel belang. TSA hoopt met biometrische technologie de effectiviteit van de beveiliging op het vliegveld te verhogen en de dreiging voor te blijven. Met hun gebruik van biometrie hopen zij de wereldwijde transport beveiligingsnormen te verhogen. Hoewel biometrische identificatie niet zonder uitdagingen komt, denk bijvoorbeeld aan het belang van goede verlichting en de juiste gezichtsuitdrukking bij gezichtsherkenning, lijkt het erop dat er zeker potentie in zit en dat het diverse toepassingsgebieden heeft waar het voor interessante verbeteringen kan zorgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s