Haal meer uit bestaande middelen met Smart Infrastructure

De snelle en aanhoudende vermindering in kosten van het verzamelen, verwerken, opslaan en delen van data leidt tot een staat van digitale overvloed. Er ontstaat steeds meer data, informatie en kennis. Dit gaat gepaard met een snelle toename van ideeën en innovaties. Smart Infrastructure heeft de potentie om een revolutionaire impact te maken op de efficiëntie van het gebruik van zowel bestaande als nieuwe infrastructuur. Voor eigenaren van infrastructuur en andere belanghebbenden is het belangrijk Smart Infrastructure te omarmen, omdat het hen in staat stelt meer waarde te halen uit de middelen die ze al hebben, en het op een meer kostenefficiënte wijze waarde toevoegt dan fysieke verbeteringen. Als je onderdeel uitmaakt van de infrastructuur branche, dan is het handig om je bewust te zijn van de nieuwe mogelijkheden, en te kijken hoe je kan helpen om meer waarde uit bestaande infrastructuur middelen te verkrijgen.

Waarde wordt op verschillende manieren toegevoegd

In de meest volwassen economieën is de waarde van de infrastructuur die in gebruik is significant groter dan de waarde van infrastructuur in ontwikkeling. De toevoeging van nieuwe middelen levert hier maar zeer weinig extra waarde aan de bestaande infrastructuur. De focus ligt daarom op het maximaliseren van klantenservice en waarde door meer uit de operationele middelen te halen.

Met behulp van Smart Infrastructure technologieën kunnen infrastructuur eigenaren data verzamelen om hun bestaande infrastructuur efficiënter te laten werken. Zo kunnen zij data verzamelen om de staat van de infrastructuur te monitoren, zodat onderhoud op het juiste moment kan worden uitgevoerd, de levensduur kan worden verlengd en de noodzaak voor nieuwe constructies kan worden verminderd. Op lange termijn zal de data steeds beter inzicht geven in de prestaties en kosten van infrastructuren over de gehele levensduur. Deze informatie maakt het mogelijk om toekomstige constructies efficiënter te ontwerpen en leveren.

Bovendien wordt er waarde toegevoegd aan bestaande infrastructuur middelen door connectiviteit te verhogen (meer data delen in een netwerk) en integratie te verhogen (minder informatieverlies bij interfaces). Deze verbeteringen vinden plaats in het infrastructuur proces (operatie, onderhoud, investeringsplanning, ontwerp, fabricage, logistiek, montage, etcetera), in de waardeketen (klanten, aannemers, consultants, leveranciers, fabrikanten, etcetera), en tussen sectoren (communicatie, energie, transport, zorg, educatie, etcetera). Verbeterde informatievoorziening naar klanten, bijvoorbeeld, resulteert in hogere klanttevredenheid. Daarnaast kan betere interactie met de klant helpen vraag en aanbod beter te beheren om capaciteit en betrouwbaarheid te verhogen. Om maar iets te noemen. Op dit gebied zijn de mogelijkheden natuurlijk enorm.

Aanpassing aan huidige business modellen

Men zegt dat degene die de data bezit en deze begrijpt de toekomst heeft. Dat zouden echter nog wel eens andere mensen en bedrijven kunnen zijn dan nu het geval is. Informatie die wordt beheerd door experts of op zichzelf staande bedrijven zal in het beheer komen van de infrastructuur eigenaren die meer open, samenwerkende connecties hebben met een veel breder netwerk. Gevestigde bedrijven moeten zich klaarmaken voor de nieuwe manier van werken, om te voorkomen dat ze achterblijven en om hun voordeel te doen met de kansen die ontstaan. Voor mensen en bedrijven die onderdeel uitmaken van de infrastructuur branche zal Smart Infrastructure een gigantische, nieuwe branche worden, die nieuwe vaardigheden vereist en oude vervangt. De grote winst ligt bij het vermogen om data te begrijpen en uit te zoeken hoe die informatie de prestaties van bestaande infrastructuur verbetert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s