Verplaats kunstmatige intelligentie naar het apparaat met de Intel Movidius Neural Compute Stick

Het belang van kunstmatige intelligentie naar het apparaat verplaatsen

We leven in een tijd met ontzettend veel verbonden apparaten. Er worden miljarden petabytes aan dataverkeer tussen apparaten en de cloud gegenereerd. Met de toenemende populariteit van kunstmatige intelligentie zal dit alleen maar toenemen.

Kunstmatige intelligentie taken worden veelal in het datacenter uitgevoerd. Toch is het belangrijk om deze taken (gedeeltelijk) naar het apparaat te verplaatsen. Het is namelijk inefficiënt om de cloud om hulp te vragen bij elke beslissing die in het veld gemaakt moet worden. Dit kost een hoop energie en bandbreedte, en zorgt voor onwenselijk hoge latency. Als de ‘inferencing’ lokaal, in het apparaat, plaatsvindt, kunnen de gecomprimeerde inzichten naar de cloud worden verplaatst, voor een efficiënter geheel. Ook voor privacy redenen kan het beter zijn om kunstmatige intelligentie naar het apparaat te verplaatsen.

Voorheen waren er barrières met betrekking tot nauwkeurigheid, beschikbare computerkracht, en de efficiëntie en grootte van het model voor het verplaatsen van kunstmatige intelligentie naar het apparaat. Gelukkig heeft deep learning zich op veel gebieden ontwikkeld, waardoor de verplaatsing nu mogelijk is.

Van datacenter naar USB stick: Intel Movidius Neural Compute Stick

Movidius, een Intel bedrijf, biedt machine intelligentie oplossingen om apparaten bewuster, autonomer en bruikbaarder te maken. Een van deze oplossingen is de Movidius™ Neural Compute Stick (NCS). Dit is een klein, fanless deep learning apparaat dat gebruikt kan worden om AI programmering op het apparaat te leren. Onderliggend aan de NCS is de Movidius™ Vision Processing Unit (VPU); eenzelfde laag vermogen hoge performance unit die te vinden is in miljoenen smart beveiligingscamera’s, gebaren-gestuurde drones, industriële machine visie apparatuur, en meer. De Movidius Neural Compute Stick maakt rapid prototyping, validatie en het implementeren van Deep Neural Network (DNN) inference applicaties in het apparaat mogelijk. De Movidius NCS is ‘s werelds eerste autonome AI accelerator in USB-formaat, en is ontworpen om host apparaten in staat te stellen diepe neurale netwerken lokaal te verwerken. Belangrijke mogelijkheden van de Neural Compute Stick zijn object detectie, object classificatie, gezichtsherkenning en natuurlijke taalverwerking.

Toepassingen

Smart security

Beveiliging en observatie technologie krijgt een enorme boost van deep learning gebaseerde video analytics. Zo kunnen visueel intelligente camera’s naast het geven van een melding als er een indringer is, de persoon ook identificeren. Ook kunnen ze ongebruikelijke situaties automatisch markeren. Door VPU intelligentie van Movidius aan beveiliging en observatie toe te voegen, kunnen deze nieuwe systemen data detecteren en er intelligent op handelen in real-time. Op deze manier biedt het veilige en gepersonaliseerde beveiliging, zowel aan huiseigenaren als aan bedrijven.

Robotics

Verschillende robotica vereisen visuele intelligentie om te navigeren, te begrijpen en ons proactief te assisteren. Intel Movidius biedt ons het platform om visueel intelligente drones en robots te creëren zonder concessies te doen wat betreft omvang, batterijduur of performance. Met behulp van dit soort technologieën kunnen visueel intelligente drones echte levensredders zijn door ons bijvoorbeeld te alarmeren als zij haaien hebben gedetecteerd en geïdentificeerd in een gebied waar mensen zwemmen.

Wearables

Wearables zijn opkomend als een categorie apparaten die ons leven en werk op zinvolle wijze kunnen verbeteren. Door passief visuele informatie te filteren en te handelen naar aanwijzingen die relevant zijn voor de gebruiker, kan een wearable fungeren als een bekwame digitale assistent. Door ultra laag vermogen, hoge performance vision processors kunnen zelfs de kleinste draagbare apparaten profiteren van visuele intelligentie. Door Movidius VPU’s kunnen apparaten klein blijven en efficiënt met de batterij blijven omgaan, terwijl ze krachtige nieuwe applicaties bieden gebaseerd op de rijke variatie aan beschikbare visuele informatie. Deze technologie kan onder andere een waardevolle aanvulling zijn op bodycams van de politie.

Kunstmatige intelligentie zal zeker ook plaats blijven vinden in de cloud, maar voor situaties waarin de latency van het verkeer naar een server te groot is, een high-performance CPU teveel vermogen gebruikt, of privacy van groot belang is, zijn de NCS en de onderliggende VPU interessante producten voor inference in het apparaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s