Stel je data, intelligentie en netwerk beschikbaar voor smart transport

Verstedelijking vereist smart transport

Wereldwijd zijn steden aan het groeien. De VN schat dat meer dan de helft van de wereldpopulatie nu in steden woont, en dat dit aantal nog gaat toenemen. Stedelijke autoriteiten moeten oplossingen vinden voor de uitdagingen die deze groei met zich meebrengt als zij deze trend op lange termijn effectief willen aanpakken. De verstedelijking behoeft zorgvuldige planning zodat overbevolking wordt voorkomen, de steden leefbaar blijven, en het liefst dat de leefomstandigheden zelfs verbeteren.

Steden ondergaan momenteel een digitale transformatie die de manier waarop zij worden gemanaged zal revolutioneren. Stedelijke autoriteiten zoeken oplossingen in data analyse en Internet of Things en veel van ‘s werelds grootste en meest geavanceerde steden zijn al nieuw beleid aan het vormen zodat zij op efficiënte en duurzame wijze kunnen groeien, gebaseerd op data. Met andere woorden; we kunnen wel zeggen dat de smart city revolutie is begonnen.

Een belangrijk onderdeel van de smart city revolutie is smart transport. Met de toenemende populatie in steden moeten bijkomende vraagstukken en problemen omtrent o.a. veiligheid, duurzaamheid en efficiëntie worden opgelost. Zo moeten er nieuwe manieren gevonden worden om ongelukken te verminderen, de negatieve gevolgen voor het milieu te verminderen, en de verkeersdoorstroming te verbeteren. Bovendien verwachten verkeersdeelnemers steeds meer real-time informatie en reiscomfort. Nieuwe data-driven mobiele en statische infrastructuur technologieën helpen ons hiermee.

Het belang van data integratie

Voor smart transport is data natuurlijk onmisbaar. Het dataverkeer dat betrekking heeft op mobiliteit en transport is enorm en zal ook enorm toenemen. De uitdaging in big data driven transport heeft dan ook of echter zelden te maken met de hoeveelheid data die bestaat. De uitdaging betreft vaak het extraheren van betekenisvolle inzichten uit deze data, welke gebruikt kunnen worden om beslissers te informeren.

Smart city data is niet beperkt tot het transport netwerk. Het is cruciaal om ook inzichten te verkrijgen van andere bronnen, zoals omliggende plaatsen, lokale evenementen en zelfs het weer, omdat deze het verkeer kunnen beïnvloeden. Daarbij heeft een stad een complexe reeks aan publieke afdelingen en commerciële organisaties die samen een stad draaiende houden. Hierdoor bestaan er geïsoleerde data platformen, die ontoegankelijk zijn voor afdelingen of organisaties die deze data ook zouden kunnen gebruiken.

Hoewel het verzamelen van de juiste data belangrijk is, zal het samenvoegen van relevante stedelijke data, zodat het in zijn totaliteit kan worden geanalyseerd, de inzichten genereren waarop actie ondernomen kan worden. Deze interconnectiviteit is vitaal voor geïntegreerde planning, operatie en voorspellende analytics. Door het beter integreren van verschillende data, kan er beter geanticipeerd en gereageerd worden op situaties die het verkeer in de stad beïnvloeden.

Deel je data, intelligentie en netwerken

Zoals gezegd bestaat er al veel data dat betrekking heeft op mobiliteit en transport. Het zou dus inefficiënt zijn als smart city programma’s allerlei nieuwe manieren moesten implementeren om die data te verzamelen. In plaats daarvan kunnen steden gebruik maken van bestaande data, intelligentie en netwerken om dure investeringen te vermijden.

Mogelijk kunt u met uw data en netwerken partner van de stad worden door deze toegang te verlenen tot uw al verzamelde of nog te verzamelen data. Als u analytics en machine learning technieken erop loslaat om de verzamelde data te verrijken, kunt u inzichten leveren aan steden en lokale autoriteiten ten behoeve van de smart transport initiatieven. Natuurlijk kunnen beelden van verkeerscamera’s verkeersdrukte en ongelukken opmerken, en patronen vastleggen om verkeersdoorstroming te beheren, maar niet alle factoren die hier invloed op hebben worden in beeld gebracht.

Allerlei bestaande en toekomstige data over medische incidenten, misdaad incidenten, evenementen, menigten, etcetera, kan waardevol zijn voor verkeersplanning en -organisatie in steden. Als al deze data geïntegreerd wordt en er wordt machine learning of kunstmatige intelligentie op losgelaten, dan kunnen er verbanden en patronen in stedelijke gebeurtenissen en verkeersomstandigheden ontdekt worden die we zelf misschien nooit hadden verwacht. Op deze manier kan een geïntegreerde benadering helpen het transport in steden te verbeteren, zodat deze zich aan kunnen passen aan de verstedelijking.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s