High Performance Computing: Computerkracht voor video intelligentie

Benodigde computerkracht voor video intelligentie

Video intelligentie vereist nogal wat computerkracht. Nu er steeds meer beeldmateriaal en beeldmateriaal van een hogere kwaliteit wordt opgenomen, ontstaan er enorme hoeveelheden data die verwerkt moeten worden. Met name bij technieken als deep learning worden grote hoeveelheden data geanalyseerd om patronen en verbanden te ontdekken. Hoe meer data er verwerkt moet worden, hoe meer rekenkracht er nodig is.

Het analyseren van grote hoeveelheden data is niet nieuw, maar de hoeveelheid data is op een significant hoger tempo gegroeid dan beschikbare computing capaciteiten. Om informatie uit die grote volumes data te halen is daarom al snel High Performance Computing (HPC) nodig. Met HPC kan er genoeg rekenkracht gegenereerd worden om die grote volumes aan data binnen beperkte tijd en tegen acceptabele kosten te analyseren.

High Performance Computing

High Performance Computing (HPC) refereert over het algemeen naar het op zo’n manier samenvoegen van rekenkracht dat het veel hogere performance kan leveren dan dat men uit een typische computer zou kunnen halen, zodat complexe rekenproblemen binnen afzienbare tijd kunnen worden opgelost. Het betreft het gebruik van supercomputers en parallelle verwerkingstechnieken, met het doel om grote problemen op te lossen en onderzoeksactiviteiten te verrichten door middel van computer modellering, simulatie en analyse.

HPC brengt verschillende technologieën, zoals computer architectuur, algoritmen, programma’s, electronica en systeem software samen onder een dak. Een zeer efficiënt HPC systeem vereist een netwerk met hoge bandbreedte en lage latency om meerdere computers en clusters te koppelen.

HPC technologie wordt in multidisciplinaire domeinen geïmplementeerd. Zo wordt het gebruikt in de biowetenschappen, voor geografische data, voor olie en gas industrie modellering, voor de automatisering van elektronisch ontwerpen, voor klimaat modellering en in de media en entertainment branche.

Naarmate de hoeveelheid videomateriaal en video intelligentie activiteiten, en daarmee de benodigde computerkracht groeit, zal HPC ook steeds meer zijn steentje bijdragen in de video beveiligingsbranche voor zowel grote als kleinere bedrijven. Volgende week daarom wat meer informatie over de techniek achter HPC.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s