De voordelen van panoramische, 360-graden camera’s voor beveiliging

Nadelen traditionele camera’s

Traditionele observatie camera’s hebben een inherent gebrek; blinde vlekken. Ze nemen alleen datgene op wat ze in hun beperkte gezichtsveld hebben, en kunnen gemakkelijk een kritieke gebeurtenis missen als de camera op dat moment naar iets anders keek. Als de camera naar links gericht was, terwijl een incident rechts plaatsvond, dan was de camera nutteloos. Daarbij vereisen pan-tilt-zoom (PTZ) camera’s bewegende onderdelen om de volledige omgeving te scannen, waardoor deze camera’s onderhevig zijn aan mechanische gebreken.

Voordelen panoramische, 360-graden camera’s

Panoramische, 360-graden observatie camera’s gebruiken een fisheye lens om de gehele omgeving en gebeurtenissen op te nemen, zonder blinde vlekken. Als er iets gebeurt kunnen zij de gebeurtenis volgen voor, tijdens en na het plaatsvinden ervan. Omdat 360-graden camera’s zo’n grote omgeving in kaart brengen, kunnen zij het aantal benodigde camera’s om gebieden veilig te stellen verminderen, zelfs als het grote en hoekige gebieden zoals museums, parkeergarages en kruispunten betreft. Een enkele goed geselecteerde, strategisch geplaatste 360-graden camera kan een compleet overzicht van een locatie geven en kan gebieden waar je eerst vier of meer camera’s voor nodig had volledig dekken, zonder blinde vlekken. Door het gebruik van panoramische camera’s met een enkele lens is het niet meer nodig om een overall beeld samen te stellen door de beelden van meerdere lenzen te combineren. Zonder knippen en plakken heeft men dan een scherp overzicht van het totale gebied. Daarbij zijn 360-camera’s veel minder onderhevig aan mechanische gebreken. Kortom, met 360-graden camera’s zullen eindgebruikers een significante daling zien in de camera installatie- en onderhoudskosten, en een verbeterd overzicht van de betreffende locatie hebben.

Case metro in Chicago

Om volledige dekking te bereiken voor video observatie aan boord van metrowagons in Chicago, waren voorheen zes traditionele camera’s nodig, wat resulteerde in zes video streams. Om deze dekking te evenaren, zonder blinde vlekken, werden er twee Sentry360 360-graden fisheye ultra HD camera’s gebruikt per wagon. Op deze manier werd er volledige dekking in iedere wagon geboden, terwijl de bandbreedte voor het opnemen en streamen van de twee video streams substantieel werd verminderd en alle virtuele pan-tilt-zoom functionaliteit voor zowel live als achteraf werd behouden. Het elimineren van de zes traditionele camera’s creëerde extra opname capaciteit binnen het video observatie systeem, waardoor er zelfs gebruik gemaakt kon worden van extra camera’s voor andere doeleinden, terwijl het project onder het budget bleef.

360-graden camera’s worden dagelijks verbeterd. De technologie ontwikkelt snel en wordt steeds goedkoper om te vervaardigen, waardoor deze steeds meer een rol zal spelen bij het verbeteren van beveiligingsactiviteiten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s