Observatie- en beveiligingstoepassingen voor drones

Door de flexibele, efficiënte en kwalitatieve eigenschappen van drones, hebben zij diverse interessante observatie- en beveiligingstoepassingen. In deze post noem ik er een aantal ter inspiratie.

Evenement beveiliging

Drones kunnen behulpzaam zijn bij het managen van de kritieke facetten van veiligheid en beveiliging bij grote evenementen, zoals crowd control en crowd beveiliging. Drones kunnen gedetailleerde visuele documentatie van locaties bieden, waardoor deze de kwaliteit van risicobeoordelingen, risico management, en beveiligingsplanningen verhogen. Daarnaast kunnen drones gebruikt worden voor observatie en het beoordelen van de schaal van incidenten, waardoor autoriteiten het personeel efficiënter kunnen inzetten.

Verkeersmanagement

Verkeersmanagement is nodig voor het verzamelen van data die een gedetailleerde beschrijving geeft van het gebruik en de prestatie van wegennetwerken. Data die verzameld wordt door het observeren van verkeer, wordt gebruikt voor de veiligheid, de effectiviteit en het onderhoud van de wegen. Luchtbewaking drones zijn een effectief en efficiënt alternatief voor helikopters en statische camera’s. Ze bieden namelijk een aantal voordelen in vergelijking met deze traditionele methoden voor het observeren van verkeer. In tegenstelling tot camera’s die ergens aan vast gemonteerd zijn, zijn drones niet statisch. Drones gebruiken waypoint navigatie waardoor ze geprogrammeerd kunnen worden om herhaaldelijk langs specifieke routes te vliegen. Daarnaast kunnen ze ingezet worden om over specifieke wegen en in specifieke situaties te vliegen. Bovendien zijn drones significant goedkoper dan helikopters, waardoor ze vaker gebruikt kunnen worden en de overall prestatie van de verkeersmanagement activiteiten verbetert.

Maritieme verdediging

Ook op zee kunnen drones hun steentje bijdragen. Zo zijn drones nuttig om het verkeer van piratenschepen te observeren, analyseren en anticiperen. Hierdoor kunnen beveiligingsteams gevaarlijke gebieden, en potentiële locaties en momenten van aanval identificeren, en zeeroof trends over de wereld evalueren.

Terreinbeveiliging

Terreinbeveiliging is een ander doeleinde waarvoor drones een belangrijke rol kunnen spelen. Drones kunnen live-streaming van gedetailleerde data geven, objecten en indringers van een veilige afstand volgen, snel grote gebieden beslaan, en beelden opnemen die kunnen identificeren of er iets ontbreekt. Niet alleen kunnen met behulp van drones de kosten van diefstal van bezittingen worden verminderd, ook de kwaliteit van het werk van de werknemers kan ermee worden geverifieerd.

Natuurlijk zijn er veel meer toepassingen van drones door de interessante eigenschappen van deze ontwikkeling. Mogelijk is het (binnenkort) ook voor jouw bedrijf of jouw klanten een waardevol hulpmiddel voor bestaande en/of nieuwe observatie- en beveiligingsactiviteiten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s