Beveiliging geen aparte tak van sport meer

Als bedrijf of business unit richt je je misschien al jaren puur op beveiliging. De beveiligingsactiviteiten bestaan bijvoorbeeld uit camerabewaking, toegangscontrole en eventueel communicatieoplossingen. Maar door de jaren heen verandert er door technologische ontwikkelingen van alles.

Nu staat er een nieuwe uitdaging voor de deur. Misschien heb je al gemerkt dat je steeds uitgebreidere aanvragen krijgt of dat er gevraagd wordt of je activiteiten geïntegreerd kunnen worden met die van andere partijen. Op dit moment zijn we namelijk op een punt beland dat je bijna niet meer om data-driven werken heen kunt.

Data-driven werken houdt in dat activiteiten verricht worden op basis van inzichten die zijn verkregen uit het analyseren van data. Hoe meer data er verzameld wordt, en hoe meer data geïntegreerd wordt, hoe beter hier verbanden in te ontdekken zijn en hoe meer inzichten eruit gehaald kunnen worden. Inzichten die verkregen zijn uit verzamelde data zijn vaak beter dan als deze zonder data verkregen zijn. Daarbij kunnen veel activiteiten geautomatiseerd en efficiënter verricht worden met behulp van data analyses, waardoor er kosten bespaard kunnen worden.

Data-driven werken betekent dat organisaties er vaak slim aan doen om geen losse platformen te hebben voor verschillende afdelingen of activiteiten, maar dat al deze platformen geïntegreerd worden. Om dit mogelijk te maken moeten deze platformen wel gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren.

Er zijn pakweg twee manieren om deze integratie aan te pakken; samenwerken met andere bedrijven of zelf een completere oplossing leveren. Samenwerken kan een hoop gedoe opleveren, bijvoorbeeld doordat bedrijfsculturen en belangen kunnen verschillen. Het voordeel is wel dat kennis en ervaring van de complete oplossing aanwezig zijn. Zelf een complete oplossing aanbieden kan een hoop problemen door samenwerken voorkomen, maar betekent wel dat je moet zorgen dat je bedrijf voldoende kennis en ervaring vergaart op het gebied van de nieuwe activiteiten.

Welke strategie past bij jouw bedrijf? Willen jullie de expert zijn of de totaalaanbieder?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s