Data-driven werken voor onderbezette beveiligingsafdelingen

Beveiligingsbedrijven die te maken hebben met personeelstekorten, kunnen veel winnen door data-driven te werken. Dit omdat het bestaande personeel effectiever ingezet kan worden.

Politiebureaus, bijvoorbeeld, die verantwoordelijkheid hebben over gebieden met veel misdaad terwijl zij onderbemand zijn, kunnen gebruik maken van predictive policing.

Er bestaan modellen die grote hoeveelheden misdaad data analyseren om actieve trends te identificeren en ‘forecast zones’, waar het aannemelijk is dat incidenten plaatsvinden, te markeren. Daarbij kunnen dagen en tijden waarop incidenten vaak plaatsvinden in kaart gebracht worden. Dit is vergelijkbaar met weersvoorspellingen. Het personeel kan op basis van deze voorspellingen op piektijden en op de juiste locaties ingezet worden. Als er voldoende middelen, zoals politieauto’s, naar deze zones worden gebracht, zal het aantal misdaden naar verwachting afnemen. Stockton, Californië, is een locatie waar ze misdaden flink hebben weten terug te dringen door deze aanpak.

Data-driven activiteiten, zoals predictive policing, zorgen ervoor dat het personeel beter voorbereid is, omdat de voorspellingen vaak preciezer zijn dan de verwachtingen van de mens. Bepaalde algoritmen voor voorspellingen zijn gebaseerd op meer dan tien jaar aan misdaad trends. Deze effectieve manier van werken trekt mogelijk nieuw personeel, waardoor personeelstekort een minder groot probleem wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s