Verschillende video management systemen op een enkel platform

Er bestaat een diversiteit aan video management systemen. Er zijn eenvoudige, goedkope, dure en toepassingsgerichte soorten. Per beveiligingsproject wordt er bekeken welk video management systeem geschikt is. Voor bepaalde projecten zijn meerdere soorten video management systemen nodig. Om die projecten beheersbaar te houden kunnen de verschillende video management systemen nu tegelijkertijd naast elkaar op hetzelfde computing platform draaien, zodat er slechts een enkel platform beheerd hoeft te worden en alle data bij elkaar staat om datamining goed toe te kunnen passen.

De reden dat er in bepaalde situaties meerdere video management systemen nodig zijn, is bijvoorbeeld omdat een project uit diverse onderdelen met hun eigen functies bestaat. Als er in een project bijvoorbeeld vijftig camera’s kunstmatige intelligentie nodig hebben, dan zou een video management systeem dat hiervoor geschikt is de oplossing zijn. Maar als er naast die vijftig camera’s nog honderd camera’s zonder kunstmatige intelligentie zijn, dan is het zonde om ook voor deze camera’s hoge licentie kosten voor het dure video management systeem te betalen. In dit geval kun je dan tegenwoordig naast het dure video management systeem voor de vijftig camera’s met kunstmatige intelligentie, kiezen voor een goedkoper video management systeem voor de overige camera’s.

Een andere situatie waarin er meerdere video management systemen nodig zijn, is als een meldkamer multifunctioneel wenst te zijn, bijvoorbeeld ten behoeve van efficiëntie of synergie. Een meldkamer die diensten verleent aan zowel ziekenhuizen als industrieterreinen en binnensteden, zal hier waarschijnlijk verschillende video management systemen met elk hun eigen toepassingsgebied voor inschakelen.

Een belangrijk nadeel van het naast elkaar draaien van verschillende video management systemen op een enkel computing platform, is dat dit bij bepaalde virtualisatie leveranciers betekent dat er haperingen ontstaan, omdat hun architectuur ervoor zorgt dat er niet altijd voldoende bandbreedte is. Zorg dus dat het onderliggende computing platform wel in staat is om de datastromen te verwerken en het zonder haperingen mogelijk maakt om een diversiteit aan video management systemen te gebruiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s