Zonder training profiteren van open source

Vorige week heb ik een aantal voordelen van open source software genoemd. In tegenstelling is er ook een belangrijk nadeel van open source software, namelijk het feit dat het niet direct eenvoudig te gebruiken is. Open source besturingssystemen zoals Linux zijn niet in een dag te leren. Ze vereisen moeite en training voordat je ze onder de knie hebt.

Dit nadeel kan een probleem opleveren. De techneuten die je in dienst hebt moeten tijd vrijmaken om zich te verdiepen in de open source software, welke tijd zij niet kunnen besteden aan hun dagelijkse werkzaamheden. Verder moeten ze, terwijl ze de nieuwe software leren kennen, ook de bestaande software nog beheersen. Dit kan verwarring en eventueel daaruit voortvloeiende fouten tot gevolg hebben. Daarbij moet er getest worden of alle software en hardware die men in combinatie met de open source software wil gaan gebruiken goed samenwerkt met de open source software. Dit vergt kennis en ervaring, wat tijd kost om te ontwikkelen. Bovendien vindt de mens als gewoontedier het meestal überhaupt al lastig om te veranderen, zeker als de noodzaak niet groot is of lijkt.

Om deze redenen kan men overwegen om als bedrijf de specialistische, technische kennis van en ervaring met software niet meer in huis te willen ontwikkelen en onderhouden, maar om deze kennis en ervaring in te kopen bij een specialist. Op deze manier kan het bedrijf direct gebruik maken van open source software, waardoor de voordelen direct benut kunnen worden. Ook kent de specialist alle ins en outs van de software en het functioneren ervan in verschillende omgevingen, zodat u optimaal kunt profiteren van alle mogelijkheden die open source software te bieden heeft en geen kansen laat liggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s