Pre-crime technologie in beveiligingscamera’s

Beveiligingscamera’s met pre-crime technologie hebben het doel misdaden te voorkomen, waardoor de noodzaak om door beeldmateriaal te gaan nadat de misdaden hebben plaatsgevonden vermindert. De camera’s zijn uitgerust met diep neuraal netwerk kunstmatige intelligentie en kunnen verdacht gedrag ontdekken en real-time een alarmsignaal geven.

Deze beveiligingscamera’s kunnen zaken als diefstal en terrorisme herkennen doordat ze van bestaand beeldmateriaal leren wat opmerkelijk gedrag is. Als iemand rondhangt in een winkel of steeds terugkomt kan dit duiden op een poging tot diefstal. Systemen kunnen ook detecteren of iemand ergens inbreekt of een verdacht pakketje achterlaat, wat mogelijk een bom is. Als de camera’s het verdachte gedrag opmerken, kunnen zij een real-time alarm sturen naar een winkelmedewerker of bewaker.

Verkeersovertredingen zijn relatief makkelijk te detecteren. De technologie van Movidius kan het al ontdekken als iemand geen veiligheidsgordel draagt of telefoneert in de auto. De technologie kan ook het merk, het model en de kleur van een auto in kaart brengen. In combinatie met unieke kenmerken zoals stikkers en deuken kan een specifieke auto geïdentificeerd worden, zelfs als er geen kentekenplaat aanwezig is of als deze verborgen is. Dit kan door een beeld van de auto te vergelijken met een beeld van de auto waar de kentekenplaat wel zichtbaar op is.

Het detecteren van winkeldiefstal, daarentegen, is lastiger. Met genoeg training kunnen neurale netwerken ook de subtielere activiteiten ontdekken. Hikvision camera’s, bijvoorbeeld, uploaden geleerde lessen naar een server om betere algoritmes te genereren, welke periodiek terug worden gebracht naar de camera’s. Maar de intelligentie zit zeker ook in de camera’s zelf, zodat de computing niet in de cloud ver van het potentiële plaats delict hoeft te gebeuren. Hierdoor is de reactietijd korter en is real-time zo real-time mogelijk, wat niet onbelangrijk is als je misdaden wilt voorkomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s