On-premises private cloud met management als een service

Wil je de voordelen van public cloud computing benutten voor interne IT zaken of voor een klant, maar bezit je toch liever een cloud op eigen locatie/locatie van de klant vanwege de controle die dit je geeft of omdat het je meer efficiëntie oplevert? Het is mogelijk om een public cloud ervaring op eigen locatie te creëren door een on-premises private cloud te bouwen met een aantal public cloud eigenschappen.

Het nadeel dat erbij komt kijken als je ervoor kiest om zelf een cloud te bezitten, is dat je er ook de benodigde resources, zoals personeel met specialistische competenties, voor moet hebben. Met de snelle en intense veranderingen in de IT kan het in huis hebben van de juiste experts lastig zijn. Je kan iemand aannemen met competenties in een bepaald gebied, maar een jaar later kan er alweer behoefte zijn aan andere competenties, terwijl je net vast zit aan een vast contract.

Cloud aanbieder als partner

Een optie om dit soort problemen te voorkomen en toch die public cloud ervaring op eigen locatie te creëren, is het laten bouwen van een op public cloud technologie gebaseerde private cloud, door een bedrijf die deze bij jou op locatie plaatst, maar wel voor jou beheert. Op deze manier kun je zelf eigenaar zijn van de private cloud, maar het beheer en onderhoud toch als een service ontvangen.

Met die cloud aanbieder kun je ook een partnership aangaan. Zij kunnen naast het uit handen nemen van de operationele zaken, tegelijkertijd fungeren als een gespecialiseerde adviseur die je op de hoogte houdt van relevante ontwikkelingen in de technologie. Doordat de private cloud jouw bezit is en op maat gemaakt kan worden, kunnen nieuwe ontwikkelingen geïmplementeerd worden aan de hand van de bedrijfs behoeften.

De voordelen

De voordelen die je bereikt met een op public cloud technologie gebaseerde on-premises private cloud met management als een service:

  • Bepaalde public cloud voordelen zoals business agility / wendbaarheid
  • Veel controle aangezien het een cloud op eigen locatie en in eigen bezit betreft
  • Beschikking tot expertise en mankracht op maat, zonder deze zelf in dienst te nemen
  • Ontzorgd doordat het management als een service wordt aangeboden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s