Smart city: Data-driven brandweer

Als de brandweer moet reageren op een noodgeval, dan hebben zij maar een zeer kort tijdsbestek om de situatie vast te stellen en een geschikte aanpak te plannen. Hoewel regeringen een grote variatie aan informatie over gebouwen in steden verzamelen, hebben de meesten brandweerlieden geen beschikking tot deze data. Hierdoor worden zij onnodig blootgesteld aan gevaar en zijn zij niet in staat om data-gebaseerde beslissingen te nemen over het blussen van branden. Smart cities zullen dit probleem tackelen.

Web applicatie met data voor brandweer in Boston

In Boston hebben ze een oplossing gevonden voor dit probleem. Zij hebben een web applicatie ontworpen die zeven stedelijke data bronnen integreert om een gestroomlijnde kijk op gebouwen in Boston te bieden. Brandweerlieden kunnen nu gemakkelijk vergunning, inspectie, overtreding en gevaar data inzien, met als gevolg dat zij betere beslissingen kunnen nemen en de veiligheid van brandweerlieden kunnen verbeteren.

Een team van data analisten is met de brandweer om de tafel gaan zitten om hun operationele uitdagingen in beeld te krijgen en manieren te identificeren waarop data benut kan worden als een tool voor de brandweer. Belangrijk hierbij was dat data van verschillende afdelingen werd geïntegreerd, voor een compleet beeld. Door middel van de applicatie heeft de brandweer nu inzicht in de karakteristieken van gebouwen, bouwplannen, informatie over asbest, en soortgelijke verzamelde data.

Als iemand 911 belt om een brand te melden, kan de brandweer het adres invoeren in de applicatie, waardoor er een kaart van de locatie tevoorschijn komt en informatie over bijvoorbeeld het bouwjaar van het gebouw en het aantal verdiepingen. Met het beschikbaar zijn van de applicatie via smartphone en tablet, kunnen brandweerlieden op elke locatie direct toegang hebben tot de data.

Op deze manier kunnen brandweerlieden in Boston nu met veel meer informatie reageren op noodgevallen, waardoor ze effectiever en veiliger branden in de stad kunnen blussen. Deze tool kan ook ingezet worden voor gebouw inspectie en de politie.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s