Smart city: Predictive policing

Een onderdeel van smart cities is smart publieke veiligheid. Daaronder valt smart policing. Ambtenaren die publieke veiligheid willen verbeteren door beter gebruik te maken van data en analytics, hebben tegenwoordig de mogelijkheid om gebruik te maken van goede technologische tools voor predictive policing.

Van handmatige analyses naar geautomatiseerde analyses

Voorheen gingen aanklagers en politie door oude, papieren strafgeschiedenis documenten, kenden numerieke waarden toe aan bepaalde voorvallen, en negeerden andere moeilijk verkrijgbare data bronnen. Op die manier werden criminelen geïdentificeerd en werd aan hen een score toegekend die de hevigheid van de aanklacht en het vonnis beïnvloedde. Tegenwoordig kan dit soort analytische taken door computers uitgevoerd worden. Die kunnen dit werk veel sneller en kwalitatiever verrichten, en het scheelt enorm in dure manuren. Zo doet men dus meer met minder. Doordat de analyses beter en goedkoper kunnen plaatsvinden, kunnen openbare veiligheidsambtenaren steeds meer vertrouwen op de resultaten van doelgerichtere onderzoeken.

Hoe analyses kunnen bijdragen aan het voorspellen van misdaden

Statistische analyses om criminele patronen te voorspellen worden al een aantal jaren gebruikt door de politie. Vandaag de dag gebeurt dit soort processen op geavanceerdere wijze, en gebruiken publieke veiligheid agentschappen data mining (leer hier wat data mining is) om inzichten te verwerven en te focussen op onderliggende oorzaken.

De mogelijkheid om gebieden met een hoog risico en hoge behoefte te traceren, modelleren en voorspellen is van onschatbare waarde voor publieke-sector management. In plaats van te reageren op een situatie, helpt nieuwe technologie analisten om patronen die misdaad anticiperen te voorspellen en erop te reageren, voordat de misdaad plaatsvindt. Zo heeft wiskundige George Mohler eens een methode ontwikkeld voor het voorspellen van toekomstige misdaad locaties, gebaseerd op een wiskundige formule die gebruikt wordt om naschokken van aardbevingen te voorspellen. Hij heeft getheoretiseerd dat criminelen hun successen willen kopiëren door terug te gaan naar vergelijkbare locaties en hun misdaden te herhalen, en dat dit bijna identiek is aan hoe naschokken uitrollen na een aardbeving.

Dit soort misdaad-voorspellende theorieën is verwerkt in software waar politie gebruik van kan maken. Voorspellende software kan ingeschakeld worden om hypotheses te testen, maar ook om volledig onverwachte patronen te ontdekken.

Predictive policing is niet een vervanging, maar een aanvulling op traditionele policing methodes. Om het nuttig te maken dient er accurate en actuele data te worden verzameld. Voor beveiliging system integrators is het daarom interessant om te kijken hoe zij waardevolle data voor de klant kunnen verzamelen en welke analytics software predictive policing mogelijk maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s