Prijsmodel voor meldkamer dienstverleners

Het doen van investeringen is voor inkopers vaak een grote beer op de weg voor nieuwe initiatieven. Bovendien kan het voor dienstverleners lastig zijn om prijzen te bepalen voor hun diensten. Daarom kan het voor meldkamer dienstverleners interessant zijn om met een ‘prijs per eenheid per maand’-model te werken.

Prijs per maand

Investeringen kunnen bedrijven weerhouden van vernieuwing en verbetering, doordat de drempel te hoog is. Er wordt teveel risico gelopen doordat er op voorhand grote bedragen uitgegeven moeten worden. Dit is natuurlijk een bekend fenomeen. Je ziet dus ook steeds meer diensten en producten aangeboden worden voor een prijs per maand. Denk aan apps als Netflix en cloud oplossingen voor bedrijven, zoals G suite van Google. De vrijheid die het biedt om dingen uit te kunnen proberen en op korte termijn te stoppen of überhaupt voor slechts een korte periode te gebruiken is echt van deze tijd en sluit ook goed aan bij andere maandelijkse uitgaven, zoals de huur van kantoorpanden en elektra.

Prijs per eenheid

Soms is de toegevoegde waarde van een product of dienst veel meer omvattend dan op het eerste gezicht lijkt, en is deze waarde lastig te kwantificeren. Toch is het tijdrovend en ingewikkeld om telkens per project een nieuw prijsmodel te ontwikkelen en dit duidelijk te communiceren naar de klant. Het kan daarom heel verhelderend zijn om te werken met standaard prijsmodellen die opgebouwd zijn uit modules.

De modules van de prijs kunnen aangepast worden aan het type business. Betreft het meldkamer dienstverlening voor patiënten, dan kunnen er verschillende prijzen aan verschillende categorieën patiënten worden toegekend (bijvoorbeeld een hogere prijs voor patiënten die in een meer kritieke toestand verkeren). Verder kunnen er hogere tarieven worden gerekend voor langere retentie tijd behoeften, en kunnen HD opnamen een duurdere module zijn dan opnamen van lagere kwaliteit. Op deze manier kan een prijs worden opgebouwd uit de modules ‘aantal camera’s’, ‘type patiënt’, ‘retentie tijd’, en ‘opname kwaliteit’. Het is ook een mogelijkheid om standaard pakketten te creëren voor veelvoorkomende wensen. De prijs tabel in de afbeelding bij deze post is daar een voorbeeld van.

Ook inkopen tegen een prijs per eenheid per maand

Om niet alleen de klant te laten profiteren van de voordelen van een prijs per eenheid per maand, maar dit ook zelf te ervaren, is het aan te raden om ook zoveel mogelijk in te kopen tegen maandelijkse tarieven per module. Helaas wordt dit prijsmodel nog niet in alle branches veel gebruikt. Computing, bijvoorbeeld, wordt vaak nog gezien als iets wat direct volledig aangeschaft dient te worden, dus wordt er vaak geïnvesteerd in een IT infrastructuur. Toch is het aan te raden om met de IT aanbieder in gesprek te gaan om te kijken of er een prijs per maand voor kant en klare computing capaciteit en opslagcapaciteit mogelijk is. Het zal de meldkamer dienst een stuk simpeler en flexibeler maken.

Door op deze manier grote investeringen op voorhand te vermijden en eenvoudige prijsmodellen te kunnen communiceren naar de klant, kan er beter ingespeeld worden op (onverwachts) veranderende behoeften van de klant en wordt zakendoen eenvoudiger en leuker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s