Business model voor meldkamer dienstverleners

De komst van technologische ontwikkelingen zoals Internet of Things, brengt mogelijkheden met zich mee voor meldkamer dienstverleners. Er komen namelijk steeds meer zaken waarbij incidenten geregistreerd en beoordeeld kunnen worden, en die begeleiding en coördinatie van hulpdiensten behoeven. Hoe kunnen meldkamer dienstverleners deze mogelijkheden benutten?

Welke incident meldingen erbij komen

Als de overheid wil dat ouderen langer thuis wonen, maar wel op een veilige manier door hen te monitoren zodat er ingegrepen kan worden als zij hulp nodig hebben, dan kunnen we verwachten dat er hierdoor meer incidenten zullen komen die opgevangen moeten worden door een meldkamer. Ook met de komst van smart cities zal het aantal incidenten dat opgevangen dient te worden door meldkamers toenemen. Dit zijn slechts twee voorbeelden.

Integratie van diverse diensten in meldkamer

Meldkamer dienstverleners kunnen op deze ontwikkelingen inspelen door hun dienstenportfolio uit te breiden. Zij kunnen incident meldingen uit diverse branches opvangen in een enkele meldkamer. Dit betekent niet dat er met allerlei losse systemen en servers gewerkt moet worden, die allemaal weer hun eigen gebruiksaanwijzing hebben. Met de juiste aanpassingen in het IT platform kunnen zeer uiteenlopende projecten op hetzelfde platform bediend worden, waardoor het beheer relatief eenvoudig blijft.

Op deze manier kunnen meldkamer dienstverleners meer klanten bedienen en hun (IT) middelen veel efficiënter benutten. Bovendien kunnen zij steeds meer data verzamelen en, met toestemming van hun klanten, verzamelde data van verschillende projecten met elkaar combineren. Hierdoor kan er met behulp van intelligentie en analytics waardevolle informatie uit de data verkregen worden. Op deze manier zullen bijvoorbeeld steeds meer projecten en incidenten efficiënter behandeld kunnen worden of kunnen incidenten zelfs voorkomen worden.

Zo wordt Internet of Things benut waar het naar mijn idee voor bedoeld is; het leven efficiënter en leuker (lees o.a. : veiliger) maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s