Tijdelijk uitbreiden en tijdelijk betalen voor tijdelijke camera’s

Zoals vorige week gezegd is het handig om de IT infrastructuur geïntegreerd in te richten om het materiaal van tijdelijke camera’s optimaal te benutten. Een private cloud is een geschikt platform om dit te realiseren. Maar er is nog een reden waarom een private cloud geschikt is voor situaties waarbij tijdelijke camera’s nodig zijn.

Als er bijvoorbeeld op een bepaalde locatie een bestaand beveiligingsplatform is, en dit platform dient voor evenementen uitgebreid te worden met tijdelijke camera’s, dan wil men natuurlijk graag dat dit op eenvoudige wijze en tegen geringe kosten kan gebeuren. Met name als er regelmatig of onverwachts evenementen plaatsvinden, is het belangrijk dat het beveiligingsplatform flexibel is, zodat het mee kan bewegen met de behoeften.

Wat op IT infrastructuur niveau onmisbaar is om hiertoe in staat te zijn, is dat het beveiligingssysteem draait op een private cloud. Kenmerkend aan een cloud is namelijk dat dit platform te allen tijde een enkel platform blijft. Hierdoor kunnen er ter uitbreiding eenvoudig extra (tijdelijke) servers voor de extra camera’s toegevoegd worden, met behoud van de voordelen van de integratie van alle systemen. De extra servers worden automatisch onderdeel van het bestaande platform, zonder dat er significante veranderingen zijn in de manier waarop het bestaande platform werkt en in het beheer ervan. Omdat de uitbreiding zo snel kan gebeuren en zo weinig veranderingen en rompslomp met zich meebrengt, hoeft de beslissing om tijdelijk extra camera’s toe te voegen niet lang van tevoren te gebeuren. Binnen een dag of een paar dagen kan de capaciteit met het benodigde percentage uitgebreid worden, zodat er bijvoorbeeld tien extra camera’s op het platform kunnen draaien. Zodra de tijdelijke capaciteitsverhoging niet meer nodig is, kunnen de tijdelijke servers weer ontkoppeld worden, zonder dat het bestaande platform wordt aangetast. Hierdoor blijft er continuïteit in het project.

Als je met de IT aanbieder een tijdelijke prijs kunt afspreken voor de tijdelijke capaciteitsvergroting, dan hoef je alleen te betalen voor het daadwerkelijke gebruik, wat wel zo eerlijk is.

Weet je dat er op bepaalde locaties evenementen en dergelijke plaatsvinden die tijdelijke camera’s behoeven, ga hier dan niet een groot platform voor aanschaffen die tachtig procent van de tijd onbenut blijft. Dat is geld verspilling en draagt niet bij aan het milieu. Zorg wel voor een flexibel platform dat tijdelijke uitbreiding op simpele wijze mogelijk maakt. Deze flexibiliteit tegen geringe kosten zal de klant waarschijnlijk zeer kunnen waarderen en scheelt jezelf een hoop tijd, stress en vooruit plannen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s