Tijdelijke en mobiele camera’s optimaal benutten door hosting op een private cloud

Voor evenementen, zoals festivals en koningsdag, worden tijdelijk extra camera’s ingezet om de evenementen veilig te laten verlopen. Voor dit soort situaties, maar ook op bijvoorbeeld luchthavens en door gemeentelijke politie worden regelmatig mobiele camera’s ingezet. Om het materiaal van deze tijdelijke en mobiele camera’s optimaal te benutten, dient de IT infrastructuur geïntegreerd ingericht te worden.

Om zo snel en adequaat mogelijk te reageren en anticiperen op incidenten, is het van belang om een overall beeld van de situatie te hebben. Dit is mogelijk door verschillende databases en het verkregen videomateriaal met elkaar te koppelen, zodat met behulp van analytics belangrijke informatie verkregen en direct benut kan worden.

Om dit voor elkaar te krijgen, wil je het gebruik van stand-alone systemen minimaliseren. Deze werken namelijk vaak alleen maar op de hard- en software van de leverancier, waardoor het lastig is om ze te integreren met de andere projectonderdelen. In plaats daarvan is een private cloud enorm geschikt voor dit soort projecten. Een private cloud is namelijk een platform waarop alle onderdelen van het project samengevoegd kunnen worden. Op deze manier zijn alle middelen, waaronder de verkregen videobeelden, databases, en analytics applicaties, samengevoegd, zodat ze eenvoudig met elkaar kunnen samenwerken. Doordat alle middelen bij elkaar staan, wordt het geheel ook beter te managen. Daarbij kunnen deze middelen via het internet beschikbaar gemaakt worden voor diverse locaties.

Met behulp van zo’n geïntegreerd platform kan er nog vloeiender interactie tussen de meldkamer en de beveiligers in het veld plaatsvinden, zodat bijvoorbeeld een verdacht persoon efficiënter en effectiever gevolgd en in de gaten gehouden kan worden. Bovendien kan er snel geschakeld worden tussen databases en hebben analytics een completere bron aan data, zodat er snel waardevolle informatie over een verdachte persoon gebruikt kan worden, waardoor incidenten makkelijker te voorkomen zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s