Voorbereid op de toekomst door een simpel uit te breiden platform

Beslissingen die we nu nemen hebben consequenties voor morgen. Hoewel de toekomst voorspellen een lastige klus is, willen we er toch zoveel mogelijk op voorbereid zijn. Dit betekent dat het handig is als we een inschatting maken van wat ons te wachten staat en dat we aan de hand daarvan keuzes in het heden maken. Omdat schattingen waarschijnlijk niet een exacte representatie van de toekomst zijn, willen we wat speling inbouwen, zodat we kunnen meebewegen met gebeurtenissen in de markt.

Een belangrijke manier waarop men speling kan creëren in beveiligingsprojecten, is door voor een multifunctioneel, eenvoudig uit te breiden IT platform te kiezen.

Stel je krijgt de opdracht tot het beveiligen van een gebouw met behulp van camerabewaking. Je vult deze opdracht in met een bepaald IT platform wat voldoet aan de eisen van het project. Eenvoudige klus, eenvoudige oplossing. Een jaar later vraagt de opdrachtgever ook om toegangscontrole. Je vult deze opdracht weer in met een bepaald IT platform wat voldoet aan de eisen. Eenvoudige klus, eenvoudige oplossing. Nog een jaar later wil de opdrachtgever met dome camera’s gaan werken. Het eerste platform is hier niet groot genoeg voor, dus er moet een nieuw platform komen. Zonde, want de levensduur was nog niet verstreken en er moet wederom een geschikt platform samengesteld worden, maar er is geen andere oplossing. En wat gebeurt er een jaar later? De opdrachtgever wil intensief met analytics aan de gang. Opnieuw moet er een nieuw IT platform bij komen, die voldoende rekenkracht bevat en compatibel is met de applicatie software.

Doordat er niet voldoende vooruit is gedacht, is er enorme inefficiëntie en complexiteit in het project ontstaan. Er zijn allerlei losse systemen, die niet optimaal worden benut. Het liefst zou je alle systemen wegdoen, en er een enkel multifunctioneel en eenvoudig platform voor in de plaats willen zetten, maar door de extra kosten die dit met zich meebrengt is het daar nu te laat voor.

Hoe je dit probleem kan voorkomen? Als er potentie is tot groeien, hou daar dan nu al rekening mee. Je hoeft niet bij voorbaat alle IT middelen die je mogelijk in de toekomst nodig zult hebben aan te schaffen. Wat je kan doen is kiezen voor een eenvoudig uit te breiden platform, dat zo multifunctioneel is dat al deze verschillende projectonderdelen erop kunnen draaien. Als je klein begint en stapsgewijs kunt groeien, kun je rustig aan meebewegen met de wens van de opdrachtgever en hoef je niet steeds opnieuw platformen samen te stellen en het wiel uit te vinden. Zo zorg je ook dat je jezelf niet vast bouwt en later met de handen in het haar zit. Dit biedt niet alleen rust en zekerheid voor jezelf, maar ook voor de klant.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s