Kritisch project? Kies voor high availability

Als men ergens beveiliging zoals toegangscontrole of camerabewaking installeert, is het in principe de bedoeling dat deze systemen altijd werken. Er is ten slotte niet voor niks tot het besluit gekomen. Toch kunnen er altijd storingen optreden in systemen. Opgetreden fouten in de software of hardware falen komen nou eenmaal voor. Hoewel deze storingen in bepaalde situaties vrij onschuldig zijn, kunnen ze bij kritische projecten enorme schade opleveren.

Schade door storingen

De schade als gevolg van IT storingen zijn veelomvattend.

Als blijkt dat er een storing is, dan moet eerst gedetecteerd worden wat de oorzaak van de storing is. Vervolgens moet deze opgelost worden. Bij kritische projecten kan dit al enorm in de kosten gaan lopen. Dit omdat zaken die snel geregeld moeten worden prijzig zijn, met name als er in weekenden en avonden gewerkt moet worden. Deze tijdsdruk kan voor paniek zorgen, en daarmee resulteren in het maken van fouten door de beheerders, welke weer hun eigen kosten met zich meebrengen.

Los van het herstellen van de storing zelf, moeten de gevolgen van de storing ook opgelost worden. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de aard van het project. Een storing kan bijvoorbeeld leiden tot verloren camerabeelden, onbruikbare tunnels, ongewenst bezoek, etcetera. Deze zaken kunnen vervolgens weer leiden tot rechtszaken die niet kunnen worden gewonnen, productiviteitsverlies en extra maatregelen, verlies van confidentiële informatie en levensbedreigende situaties. Bedrijven en personen kunnen hiervoor claims indienen, die natuurlijk gigantisch kunnen oplopen. Om over de kosten van het imagoverlies en het resulterende omzetverlies nog maar de zwijgen.

Zorg voor high availability

Kortom, bouw de benodigde zekerheden in zodat er altijd een vangnet is voor de onvermijdbare component falen. Zorg ervoor dat kritische projecten voldoende redundantie bevatten. Een hele belangrijke manier om dit te doen is door het beveiligingssysteem high available te maken. Dit zorgt ervoor dat als er storingen optreden bij bepaalde componenten, dat de taken van deze componenten direct en automatisch worden overgenomen door andere componenten. Op deze manier worden schadelijke gevolgen van de storing vermeden, kan het project ongestoord doorlopen, en kan in alle rust en kalmte de storing worden hersteld.

Voorkomen is voor kritische beveiligingsprojecten absoluut beter dan genezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s