Zo profiteren beveiliging system integrators van de voordelen van cloud computing

Zoals besproken heeft cloud computing enorme voordelen. Omdat er diverse cloud modellen en service modellen zijn, bestaan er veel manieren om deze technologie in te zetten. Hierdoor kan het ingewikkeld zijn om keuzes te maken, en kan je de neiging krijgen om de technologie achterwege te laten en op dezelfde voet verder te gaan als voorheen. Helaas loop je hierdoor niet alleen de voordelen van cloud computing mis, maar loop je ook de kans om buitenspel gezet te worden door system integrators die wel meebewegen met de veranderingen in de markt.

Private cloud

Wat is nu voor beveiliging system integrators de meest logische stap om te nemen om optimaal te profiteren van de voordelen van cloud computing? Omdat ieder project uniek is en er vaak aan specifieke vereisten moet worden voldaan, is voor de meesten het antwoord daarop: Een private cloud die in samenwerking met de IT aanbieder is ontwikkeld. Dit betekent dat de aanbieder een cloud platform op maat zal creëren, die beveiligd is en nauw aansluit op het betreffende project.

Hoe gaat het in zijn werk?

Natuurlijk zal de aanbieder zorgen dat er voldoende rekenkracht en opslagruimte beschikbaar is, en dat de benodigde applicaties, zoals NVR’s, goed functioneren op de servers. Dit houdt in dat je, afhankelijk van de omvang van het project, een of meerdere servers op de gewenste locatie (bij de IT aanbieder, bij uzelf, bij de klant, of op een andere gewenste locatie) zal hebben staan. Maar daarnaast zal de aanbieder er voor zorgen dat deze servers met elkaar een cloud platform vormen. Dit houdt in dat alle servers met elkaar gekoppeld worden, en beschikbaar zijn via het internet. Met andere woorden; alle middelen, hardware en software, zijn vanaf elke locatie beschikbaar d.m.v. een internet connectie. Er hoeven dus geen servers meer apart ingericht te worden voor bepaalde onderdelen van het project.

Doordat er nu een poel aan IT middelen is, die vanaf elke locatie beschikbaar is, kunnen deze middelen veel efficiënter worden ingezet. Het zal niet meer voorkomen dat de ene server uitgebreid moet worden, terwijl een andere server onderbezet is. Hierdoor hoeft er niet onnodig hard- of software aangeschaft te worden en worden alle middelen goed benut. Naast het feit dat dit enorme efficiëntie oplevert, ontstaan er ook nieuwe mogelijkheden. Lees hier meer over de voordelen die cloud computing met zich meebrengt.

Kort gezegd komt het erop neer dat een private cloud niet eens zo veel verschilt van traditionele oplossingen, maar dat door de slimmere manier van omgaan met de beschikbare middelen, er allerlei voordelen ontstaan. Mocht je net bekend worden met het op deze manier inzetten van cloud computing, en je er onzeker bij voelen, zorg dan dat je de stap naar een private cloud niet te groot maakt. Alle andere mogelijkheden kun je op een later moment ook nog ontdekken. Alleen al de efficiëntere manier van omgaan met middelen is de moeite waard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s