CEPH: Storingen worden voortaan door het systeem zelf opgelost

Storingen oplossen

Hardware falen wil je natuurlijk het liefst voorkomen, maar dat is niet altijd mogelijk. Als er toch een storing plaatsvindt wil je die zo snel mogelijk oplossen om geen dataverlies te lijden en hoge up-time te behouden, graag met behoud van performance.

CRUSH doet het werk

CRUSH, het algoritme van CEPH, heeft de unieke eigenschap dat het zich bewust is van de infrastructuur. Het begrijpt de relatie tussen de verschillende componenten van de infrastructuur.

Het origineel van een stuk data en de replica’s worden door CRUSH opgeslagen en de locatie wordt bijgehouden in een ‘map’. Dit gebeurt op zo’n manier dat de data beschikbaar blijft, zelfs als er meerdere componenten in een storing-domein falen. Dit geeft de CEPH administrator het vermogen om de data van de eigen omgeving efficiënt en automatisch te managen.

Door CRUSH is CEPH self-managing en self-healing. In het geval van het falen van een component detecteert CRUSH de corruptie en stelt vast welk component er faalde en wat het effect daarvan op het platform is. CRUSH is self-managing en self-healing in de zin dat het een herstel procedure uitvoert voor de verloren data, zonder enige administratieve interventie. De data wordt opnieuw gegenereerd d.m.v. de replica’s die het cluster bevat.

Voordelen: betrouwbaarheid, kostenbesparing, tijdbesparing, en innovatie

De grote voordelen van dit self-managing en self-healing mechanisme is dat het systeem zeer betrouwbaar is doordat het fault-tolerant is en een hoge beschikbaarheid kan realiseren. Daarbij wordt het beheer een stuk eenvoudiger, doordat het geen administratieve interventie nodig heeft.

Dit klinkt simpel, maar het heeft enorme positieve gevolgen. Het detecteren van storingen, opsporen van de oorzaak, en herstellen van de oorzaak en de data kan namelijk zeer veel tijd en geld kosten. Daarnaast kan het frustratie opleveren die resulteert in het maken van fouten die op hun beurt nog ergere problemen tot gevolg hebben. Als het systeem deze taak overneemt van de beheerders, kunnen die hun kwaliteiten inzetten om te innoveren i.p.v. repareren, wat waarschijnlijk veel leuker is en uw organisatie doet bloeien.

Een gedachte over “CEPH: Storingen worden voortaan door het systeem zelf opgelost

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s