CEPH: Project continuïteit door efficiënt data herstel na een storing

Belang van snel data herstel

Als er in de IT infrastructuur een probleem is ontstaan door een storing, dient dit probleem opgelost te worden. Het is belangrijk dat dit zo snel mogelijk gebeurt. Niet alleen omdat tijdens het herstellen uw systeem performance niet meer optimaal is, maar ook omdat herstelprocedures meer druk op het systeem geven, waardoor de kans op additionele storingen verhoogd is.

Kopiëren en parallellisme

CEPH heeft hier rekening mee gehouden. Zoals genoemd in de vorige post bestaat er van elk stukje data minstens één kopie. Hierdoor kan aangetaste of verloren data één op één hersteld worden. Er hoeft slechts een kopie van het nog bestaande stukje data gemaakt te worden, waar voorheen een rekenprocedure moest plaatsvinden om uit te rekenen wat het verloren stukje data was. Bovendien kan er in parallel hersteld worden, wat ook enorme snelheidswinst met zich meebrengt.

Alleen herstellen wat nodig is

Maar daar blijft het niet bij. Bij CEPH vinden ze namelijk dat overbodigheid niet nodig is. Als er voorheen problemen waren ontstaan door een storing, werden aangetaste disks volledig hersteld, hoewel storingen vaak alleen maar kleine gedeelten van disks aantasten. Het overgrote deel van zulke herstelprocedures betrof daarmee overbodig werk, wat leidde tot onnodig lange hersteltijden en onnodige druk op het systeem. Het is vergelijkbaar met drie weken met je arm in het gips lopen, als je slechts een ingescheurde nagel hebt, met de downtime en improductiviteit van dien.

Bij CEPH wordt dat overbodige werk vermeden, doordat alleen de aangetaste gedeelten worden hersteld. Zo kunnen storingen waar eerder dagen hersteltijd voor nodig waren, in enkele seconden worden opgelost! Voordeel is dat de kans op additionele storingen en daarmee problemen van een veel groter kaliber enorm lager wordt.

Al met al leidt deze efficiëntere manier van herstellen tot hogere up-time, met als gevolg dat de project productiviteit en continuïteit significant verhoogd kunnen worden en het project aanzienlijk minder lijdt onder storingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s