Hyper-Converged technologie herdefinieert IT en verandert de beveiligingsmarkt

Hyper-coverged technologie is ‘disruptive innovation’

Zoals vorige week besproken is een disruptive innovation een innovatie die een bestaande markt of sector, waar complicatie en hoge kosten de status quo zijn, transformeert door eenvoud, gemak, toegankelijkheid en betaalbaarheid. De disruptive innovation wordt gevormd in een markt die onaantrekkelijk lijkt voor de gevestigde bedrijven. Zodra de innovatie mainstream gaat heeft de disruptie plaatsgevonden. De hyper-converged technologie lijkt aan al deze kenmerken te voldoen. Hyper-converged technologie wordt inderdaad gezien als eenvoudiger, gemakkelijker, toegankelijker en betaalbaarder dan de traditionele IT infrastructuren die de gevestigde IT bedrijven leveren, en blijkt nu ook geadopteerd te worden door de mainstream en zelfs high end bedrijven.

Herdefinitie van de storage en overall enterprise IT markt

TechTarget bracht in december 2015  zijn halfjaarlijkse Storage Market Landscape StudyTM gepubliceerd door TechTarget ResearchTM uit, waaruit bleek dat er voor 2016 een significante hoeveelheid plannen was om over te gaan op een hyper-converged infrastructuur in enterprise data centers. Voor het onderzoek waren er 550 respondenten van over de hele wereld van een mix van grote ondernemingen (meer dan 2 miljard dollar omzet) samen met middelgrote en MKB organisaties. Ken Male, Senior Vice President en General Manager van TechTarget Research zegt dat hun Market Landscape onderzoek duidelijk de veranderingen in storage en overall enterprise IT infrastructuur laat zien. Er wordt bij technologie aankopen afstand genomen van traditionele architecturen en de richting gekozen van cloud, software-defined en hyper-converged infrastructuren. Analisten van Gartner zeggen dat, hoewel de overall integrated systems markt groeit, andere segmenten van de markt geconfronteerd zullen worden met kannibalisatie door hyper-converged systemen. Het is dus wel duidelijk dat de storage en overall enterprise IT markt onderhevig is aan herdefinitie als gevolg van de hyper-converged innovatie.

Reageren op de veranderingen in de beveiligingsmarkt

Ook als je zelf niet een leverancier bent van IT infrastructuur technologieën, maar er wel gebruik van maakt, is het nuttig om je bewust te zijn van de veranderingen in deze markt. Zorg dat je op de hoogte bent van de effecten die deze ‘disruptive innovation’ heeft op de beveiligingsbranche. Welke voordelen kan de hyper-converged technologie voor jou bieden en wat doet het al voor je concurrenten? Wat betekent deze ontwikkeling voor de relatie met je IT leverancier? Om een interessante speler te blijven, kunnen de gevolgen die deze innovatie met zich meebrengt niet genegeerd worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s