Het uitbesteden van IT infrastructuur inclusief management

Vorige week heb ik het gehad over turnkey outsourcing. Wat voor soort functies van een beveiliging system integrator komen daarvoor in aanmerking?

Voor een beveiliging system integrator zit de kracht in het integreren van kwalitatieve systemen tot een beveiligingsoplossing. Je weet alle ins en outs van de branche, waardoor je oplossingen kunt ontwikkelen die voldoen aan de projectvereisten.

Wat voor beveiligingsoplossingen belangrijk is, is dat de IT infrastructuur robuust en flexibel genoeg is om de gewenste veiligheid te realiseren en mee te bewegen met ontwikkelingen in de markt. Hoe ga je dit bewerkstelligen? Turnkey outsourcing kan de oplossing zijn.

Turnkey infrastructuur aanschaffen

Je kunt hiervoor een aantal IT-ers aannemen, die een ontwerp maken voor de infrastructuur, systemen inkopen en implementeren, en het platform managen. Hiervoor moet je budget reserveren, weten welke IT-ers voldoende gekwalificeerd zijn om de plannen van het bedrijf te ondersteunen, en het proces managen. Dit kost veel tijd en geld, doet af aan de focus van het bedrijf (want het is niet je core business), en levert hoogstwaarschijnlijk niet de kwaliteit op die je zou krijgen als je het aan een bedrijf overliet die hierin gespecialiseerd is.

Voor de aanschaf van de IT infrastructuur kun je ook een externe partij inhuren. Zij kunnen je adviseren over welke technologie geschikt is en op welke manier deze ingezet dient te worden. Als je voor een partij kiest die ook echt turnkey systemen levert, dan behoeft het uitbestedingsproces nog minder management. Naast duidelijk aangeven welke zakelijke doelen je hebt, is het verder namelijk zo goed als een kwestie van de apparatuur ontvangen en op de ‘aan’-knop drukken.

IT management uitbesteden

Maar ook al kies je voor turnkey IT systemen, het management ervan (zoals monitoring en reparaties doen) moet natuurlijk ook nog gebeuren. Ook hier geldt weer dat je er mensen voor in dienst kunt hebben die deze taak op zich nemen. Nou is het in bepaalde gevallen mogelijk dat je training krijgt van de IT leverancier om het platform te kunnen managen. Maar wie kan het management nou beter doen dan een expert op het gebied van jouw systemen?

Het is ook een optie om een consultant in te huren die inderdaad voldoende expertise en de benodigde middelen heeft om jouw systemen goed te managen, maar dan blijf je nog steeds met een probleem zitten. Om je klanten tevreden te houden moet je voorbereid zijn om IT problemen te allen tijde tijdig en correct op te lossen, onafhankelijk van de tijdzone. Je moet continu up and running zijn, want downtime kost je je reputatie en levert je mogelijk gigantische schadeclaims op. Dit kan een enkel persoon of een klein team binnen je bedrijf niet voor elkaar krijgen.

Wat een interessante optie is, is het uitbesteden van IT management aan een partij die hierop ingericht is. Zij zullen niet alleen de benodigde expertise en middelen in huis hebben om het management goed uit te voeren, maar zullen ook zorgen dat ze 24 uur per dag, zeven dagen per week, 365 dagen per jaar beschikbaar zijn, in de meeste gevallen op afstand omdat dat voldoende is. Geen last van ziektedagen en vakanties, geen interrupties.

Uitbesteden kan op deze manier een strategisch slimme zet zijn. Je kunt de kennis en ervaring van externe specialisten benutten om jouw plannen te ondersteunen, terwijl je eigen team focust op hetgeen waarmee jullie het verschil maken. Ieder zijn kracht, ieder zijn taak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s